Ugye, kedves tanár, egy másodpercig sem dőlsz be annak, hogy jövőre fizetésemelést kapsz?

2022. október 16. 11:43

A kérdés adott, tessék választani: csicska leszel vagy polgár?

2022. október 16. 11:43
null
Tibi atya
Facebook

„Ugye, kedves tanár, egy másodpercig sem dőlsz be annak, hogy jövőre fizetésemelést kapsz, ha megülsz a fenekeden? Ugye nem?

Ha igen, vagy a környezetedben valaki igen, emlékeztetni szeretnélek, hogy mi történt velünk, szolgáltató KKV-kel a kovid alatt.

Orbán Viktor megígérte, hogy amíg rendelettel zárva tart, kifizeti a ki nem rúgott alkalmazottaink bérének az 50%-át (hagyjuk is, hogy még ez is mennyire példátlanul alacsony állami segítség lett volna Európában).

Majd nemes egyszerűséggel nem fizette. A megtartott alkalmazottaink után a NAV minden hónapban pontosan követelte a járulékot, ha nem tudtuk utalni (mert miből tudtuk volna), tett egy inkasszót a számlára, oszt jónapot. Fél év után, amikor utcai tüntetéseket lengettünk be, fizetett először. Sőt, mivel tényleg megijedt, egy kedvezményes hitelt is megígért.

Aztán jött a következő hullám, következő pánik, és a kérdés lekerült a napirendről. A vendéglátósok sem lettek volna hajlandók emberéletek árán tüntetni. Az ígéret pedig eddig tartott: a kedvezményes hitelt olyan feltételekkel helyezték ki, hogy végül senki, akit ismerek (és ismerem a magyar vendéglátás fontosabb alakjait), nem tudta felvenni. Az EU a pénzt egyébként nem hitelezésre adta, hanem támogatásra, de ellopták az utolsó fillérig, és végül sem támogatás, sem hitel nem lett.

Orbán így működik: ha szorult helyzetben megússza az azonnali fizetést, később sem fog. Ha most nem lehet bevasalni rajta az utolsó fillérig, amikor aktuális, később sem lehet majd. Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek, ugye.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soproni
2022. október 17. 17:08
Ki ez a fasz?
kdnps swinger party
2022. október 17. 11:17
Szarjál sűnt!
MaBaker
2022. október 17. 09:40
Tibi atya felvette a kockásinget, már helyezkedett is, hogy mi lesz a megbízatása, ha eleget hergel az ügyben. Aztán most egyszecsak kifogják a szelet a kockás ingből... Hát nem felettébb bosszantó?
ThuleanPerspective
2022. október 17. 06:56
Így működik a piac. Milyen alapon várja el az államtól, hogy ontsa a pénzt egy haldokló ágazatba? A tanárok pedig menjenek mást dolgozni, ha annyira nem jó nekik. Munaerőhiány van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!