Elítélték Ungváryt

2009. december 08. 14:48

Besúgózás miatt egy év próbára bocsátották a történészt.

2009. december 08. 14:48

Elítélte becsületsértés és rágalmazás miatt Ungváry Krisztián történészt a Fővárosi Bíróság, mert "besúgónak" nevezte és a pártállami állambiztonsággal hozta összefüggésbe Kiss László alkotmánybírót.

A nem jogerős ítélet szerint a bíróság a történészt egy év próbára bocsátotta. Ungváry Krisztián 2007-ben az Élet és Irodalomban többször írt, illetve a HírTV-nek nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi alkotmánybíró a 80-as évek elején a pécsi egyetem párttitkár-helyetteseként "besúgó", a pártállami állambiztonság "hivatalos kapcsolata" volt, és közreműködött egy ellenzéki csoport felszámolásában.

Kedden kihirdetett, nem jogerős ítéletét a büntetőbíróság azzal indokolta, hogy az a kitétel, mely szerint "Kiss László hivatalos kapcsolatként besúgásban (...) serénykedett", becsületsértő, és a történész vádlott nem tudta bizonyítani ezen állítása valóságtartalmát, ezért megállapítható bűnössége. (MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2009. december 08. 22:01
Három névvel találkozik az ember rendszeresen: Ungváry Krisztián, Rainer M. János és Kenedi János. Az régi rendszer embereinek a politikából való kizárásával sok mindent megúszhattuk volna :( (Szavazhat, párttag lehet, de vezető soha.) Azért könnyű elmeszelni ilyenért bárkit, mert sok bizonyíték kell hozzá, nem elég egy hatos karton.
honphibu
2009. december 08. 14:53
Minden tiszteletem Ungváry-é. Az egyetlen, aki következetesen amellett van, hogy a besúgók, komcsi kollaboránsok nevei napvilágra kerüljenek. Amíg ez nem történik meg, erkölcstelen ország leszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!