Orbán: Magyarország reménységei a fiatalok

2011. január 13. 15:54

A megújuló Magyarország legfőbb reménységeinek nevezte az ifjú tehetségeket Orbán Viktor, amikor csütörtökön a Parlamentben köszöntötte a 2010. évi nemzetközi diákolimpiák legjobb magyar versenyzőit és felkészítő tanáraikat.

2011. január 13. 15:54

A tanulók a különböző diákolimpiákról összesen 24 éremmel tértek haza, és ebből 7 volt aranyérem. A jelenleg az oktatásról zajló nemzeti, szakmai konzultáció célja, hogy olyan oktatási rendszert hozzanak létre, amellyel meg tudják őrizni a fiatal tehetségeket hosszú távon is Magyarország számára - mondta a miniszterelnök, aki kiemelte: 2011 a megújulás éve. Mint kifejtette, azért folyik nagy átszervezés Magyarországon, hogy olyan világ jöjjön létre - szemben a maival -, ahol a teljesítményt, a munkát, a sikert elismerik.

„Magyarország sikeressé válásának, megújításának legfőbb reménységei a sikeres magyar fiatalok, és tehetségek, akik tudják, mit jelent vállalkozni egy nagy feladatra, és ismerik a tanulással, munkával, szorgalommal kiérdemelt siker ízét” - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: az ő és a parlamenti képviselők munkájának az egyik legfontosabb része éppen az, hogy olyan világot építsenek Magyarországon, hogy a felnövekvő nemzedékeknek ne kelljen azzal a dilemmával szembesülniük, kínál-e számukra a hazájuk elég lehetőséget. Ha minden jól megy, a mostani díjazottak már egy megújulásra készülő, talpra álló és növekvő önbizalmú országban kezdik meg felnőtt éveiket, s reményei szerint mire a nagy kérdéssel szembe találják magukat, érdemes-e az életüket tartósan vagy véglegesen itthon berendezni, már sokkal könnyebben megadják a választ, mint az ő nemzedéke - emelte ki.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter köszöntőjében azt mondta, hogy az ifjúság sokszor érez honvágyat, az ismeretlen, a nagyvilág felé vágyik. A végtelen lehet a tudás is, amit ugyanúgy megmérünk, mint a horizontot. A 2010-es diákolimpiákon kiderült, a végtelent is meg tudjuk mérni - fogalmazott a miniszter, aki szintén köszönetét fejezte ki a diákokat felkészítő tanároknak. Az ünnepségen részt vett Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!