Orbán: Nem az összeköttetések számítanak

2012. január 19. 16:51

A megújuló Magyarországon nem az összeköttetések és az ügyeskedés, hanem csak az igazi teljesítmény számít – mondta Orbán Viktor csütörtökön, amikor Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterrel közösen elismeréseket adott át nemzetközi tanulmányi versenyen eredményt elért diákolimpikonoknak a Parlamentben.

2012. január 19. 16:51

Magyarországon nagy változások vannak, az a célunk, hogy teljesen megújítsuk az országot, mert úgy hisszük, erre van szükség ahhoz, hogy a XXI. században erős és sikeres legyen” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette, a változtatások során összetett rendszereket alakítanak át és bonyolult átszervezéseket visznek véghez, de a szellemisége mindennek egyszerű, és egy mondatban úgy fogalmazható meg: csak az igazi teljesítmény számít. „A megújuló Magyarországon csak az számít igazi teljesítménynek, ami mögött emberi munka, szorgalom és tudás van” – jelentette ki a kormányfő, aki szerint Magyarország túl hosszú ideig fordított hátat a teljesítménynek és értékelte inkább a törtetést és a helyezkedést.

Mint mondta, a diákolimpiákon sikereket elért tanulók is változatos környezetből érkeztek, a versenyeken ugyanakkor senki nem arra volt kíváncsi, hogy kik ők, honnan jöttek és kiket ismernek, hanem egyetlen dolgot kérdeztek, hogy mit tudnak. Nem lefüggönyözött szobák háttéralkui alakították az eredményt, hanem a teljesítmény. A kormányfő arról is beszélt: a rendszerváltoztatáskor azt remélték, hogy egy olyan országban élhetik majd életüket, ahol nem az ismerősök és a kapcsolatok határozzák meg az emberek sorsát, azonban az elmúlt húsz évben a régi világ búvópatakként, a legváratlanabb pontokon tört felszínre, ott volt a gazdasági döntéshozatalban, a médiában, az egyetemi katedrán, az élet szinte minden területén. „Ahelyett, hogy eltűnt volna, behálózta Magyarországot, behálózta és gúzsba kötötte a munkakedvet, mindazok ambícióit, akik igazi teljesítménnyel akartak érvényesülni az életben” – tette hozzá. A miniszterelnök szerint ugyanakkor 2010-ban a magyarok úgy döntöttek, hogy megszabadulnak ettől a hálótól és megújítják az országot. 

A diákolimpikonoknak azt üzente: biztos abban, hogy ők már egy olyan országban kezdhetik pályájukat, ahol a teljesítmény alapján mérik az embereket. Minden okunk megvan azt gondolni, hogy önök már sokkal több kedvet és ösztönzést éreznek majd az itthon maradásra - mondta, utalva arra, hogy az elmúlt években rengeteg tehetséges magyar fiatal hagyta el az országot. Orbán Viktor úgy értékelte, nehezebb lenne ma annál nemesebb célt megfogalmazni, mint a tehetséges fiatalok megtartását.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. január 20. 12:42
"Orbán: Nem az összeköttetések számítanak" ----------- vitézy dávid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
már foglalt
2012. január 20. 11:25
vihihí :D nem csak Mo-n számít az összekötettés, hanem széles e világban...
egypolgár
2012. január 20. 11:17
Ha Gyurcsány alapít fociakadémiát (tételezzük fel, hogy ő is szereti a focit) ő is kapott volna hozzá 30 milliárd forint támogatást? Mert ugye az összeköttetések nem számítanak...
Kronikas
2012. január 20. 09:02
Egy kis gyűjtemény az orbánrezsim rokonpolitikájáról: http://kormanykronika.blog.hu/tags/rokonok válogassatok belőle kedvetekre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!