Az LMP emelné a bölcsődei dolgozók bérét

2013. augusztus 16. 11:32

Az LMP képviselői csoportjához tartozó Ertsey Katalin Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől vár választ arra, hogy mikor emelkedik a bölcsődei dolgozók bére.

2013. augusztus 16. 11:32

A független országgyűlési képviselő, aki írásbeli kérdéssel fordult a tárcavezetőhöz, pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a bölcsődei dolgozók átlagosan 78 ezer forintos átlagfizetését hat éve nem növelték, ami reálértékén nézve húsz százalékos csökkenést jelent. Mikor lesz béremelés? ‒ tette fel szótagolva kérdését.

Azt mondta, előre megírták a lehetséges válaszokat is, amelyek közül a tárcának csak be kell karikáznia egyet. Ezek szerint vagy 2014-ben emelik a béreket, vagy egyáltalán nem növelik azokat, vagy pedig egyelőre nem tudnak végleges választ adni.

Ertsey Katalin ‒ aki ezt a kérdést már többször is feltette ‒ emlékeztetett arra, hogy júliusban a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete is nyílt levélben fordult Balog Zoltán miniszterhez. A képviselő a tárca korábban adott válaszait nem tartja elfogadhatónak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2013. augusztus 16. 21:29
Miért csak akkor foglalkoznak egy témával, amikor éppen "divatja van"? Megjelent egy cikk az óvodai pedagógusok szar béréről, erre ők sietnének emelni. Ébresztő, szar bére van az összes létező pedagógusnak, orvosnak, mindenkinek!
fogd a pénzt és kuss
2013. augusztus 16. 15:24
én baszod mindenki bérét megemelném az ötszörösére, mert pl ácsok is megérdemlik
Fóbia
2013. augusztus 16. 13:10
A cipőfelsőrész készítőkét miért nem mondja! Talán majd holnap? Az is propaganda! Azt nem művészet kimondani hogy emeljünk valakiknek bért. A forrást előteremteni,... az igen!!!
hátakkor
2013. augusztus 16. 13:01
"Az LMP emelné a bölcsődei dolgozók bérét" Hát emeljék! Mind a nyolcan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!