Negyedannyian nyitottak babakötvényt az új rendszerben

2013. október 07. 08:36

Míg korábban egy év alatt negyvenezer start számlát nyitottak a szülők, addig tavaly október elseje óta csupán tízezren vették igénybe a szolgáltatást – írja a Világgazdaság.

2013. október 07. 08:36

Tavaly október elseje óta csupán tízezren nyitottak start számlát, míg korábban egy év alatt negyvenezren is fektettek babakötvénybe – derül ki a Világgazdaság cikkéből. A visszaesést a lap az új rendszernek tulajdonítja: már csak a Magyar Államkincstárnál lehet igénybe venni a szolgáltatást.

2011-ben még a bankoknál és a takarékszövetkezeteknél is lehetett babakötvényt nyitni, akkor egy év alatt indult négyszer annyi start számla, mint most tavaly október óta. Mint a Világgazdaság írja, az sem hozott nagy változást, hogy a 2006 előtt születettek számára is lehetővé tették start számla indítását. Ezt 1228 gyerek számára vették igénybe a szülők.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2013. október 07. 10:15
fidesz megvédte: Magánnyugdíj vagyont. Magántulajdonokat a kisajátítás ellen. Nyugdíjakat. Tanárok. Rokkantakat. Tűzoltók. Civileket ( kivétel CÖF). ÉS most megvédi a Bajaiakat is.
Bazooka454
2013. október 07. 10:14
Az állam és jelesül a fidesz is, olyan sokszor tartotta már be az ígéretit, mint pl magánnyugdíjkasszák megtartása, hogy az emberek nem hisznek abban , hogy a kormányok és a fidesz nem "védi meg" a babakötvényeket is. Ennyit ér a bizalom szétverése.
Diner Man
2013. október 07. 09:46
Már megint egy népszavás őrült szerkeszti a mandínert, a normálisok meg otthon pihiznek. Fiú, kapj már észbe, hogy a komcsiknál is komcsibb vagy és húzz as galamuszra!
Die Juden sind die Urnazis
2013. október 07. 09:28
nem kell a globális bankárok zsebeit tömni minden megyeszékhelyen van államkincstári képviselet, de talán még nem megyei jogú városok többségében is és ott az ügyfélkapu is, ha elektronikusan lehet államkötvény-szálát nyitni, biztosan lehet babakötvény-számlát is a nemzetközi (osztrák, holland, olasz stb.) pénzzsidó meg nyugodtan koppanjon - akár csak "sűrűfilléreket" is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!