Eladta Budapest a Főgázt az államnak

2014. június 30. 16:59

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében Budapest 41,8 milliárd forintért eladja az államnak a Főgáz többségi részvénycsomagját. Ez volt a fővárosi önkormányzat utolsó nagy értékű részvénycsomagja. A Főgázt már Demszky is el akarta adni 2009-ben, de akkor Tarlósék ellenezték.

2014. június 30. 16:59

A fővárosi 41,8 milliárd forintért válik meg a Főgáz többségi részvénycsomagjától, így a cégnek az állam lesz a többségi tulajdonosa. Még 2009-ben Demszky Gábor is el akarta adni a részvényeket, akkor 100 milliárdért, de Tarlósék ellenezték az ügyletet.

Most végül mégis eladták a részvénycsomagot, igaz nem külföldi cégeknek, hanem az államnak. Az állam egyébként nem sokkal kevesebbért, 41 milliárdért vette meg a 49 százalékos kisebbségi részesedést a német RWE-től áprilisban. Ehhez képest a többségi jogokat is magában foglaló 51 százalékos csomag csak 800 millió forinttal volt drágább – írja az Index.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. július 01. 09:40
Nem kell egy hét sem, hogy az ilyen "liberálzöld"-félék már úgy emlegessék az akciót, hogy Orbán államosította a Főgázt.
bini
2014. június 30. 19:53
A kormány besegitett Budapestnek. A főgáz megvásárlásával átvállalta a fenntartási, üzemeltetési költségeket, ezzel forrást hagyott a fővárosnál, valamint még 41 milliárdot jutatott. Ezzel védte ki azt, hogy az EU megvonta a fejlesztési pénzeket a kohézios alapból, mint fejlet régióból. Ezzel a huzással megteremtette, hogy a hármas Metro felujitása beindulhat. A Budapestiek nem is fogják fel, hogy mit jelent Orbán -Tarlós paktum a főváros számára. A szoc-libsik meg dühükbe nem tudnak már mit kitalálni a permanes hazukságokon és Hamis hirtejesztések nélkül. Éket akartak verni Lázáron keresztül a kormány és Tarlós vagyis a főváros között, de pofára estek.
Felebarát
2014. június 30. 19:17
Ha olyan lesz, mint az elmű, akkor beszoptuk...
liberálzöld.
2014. június 30. 18:55
És ki nem x@rja le, hogy eladják-e, vagy sem? A kis felcsuti tahó rezsicsökkent, aztán meg állami pénzből kipótolja a gázos cég hiányát. A sok majom meg örül neki, hogy milyen sokkal csökkent a rezsije. Ahhoz meg hülye, hogy észrevegye, hogy az ő extra adójának egy morzsáját kapja vissza. Ennyire futja a kétszeres bokros csomagból, a lenyúlt 3 ezer milliárd MANYUP-ból. meg a 4-5 ezer milliárddal megnövelt államadósságból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!