Rogán: Ingatlaneladások nélkül nem újult volna meg a Belváros

2015. január 19. 16:30

Az üzlethelyiségek értékesítéséből származó önkormányzati bevétel nélkül nem újulhatott volna meg a Belváros, az ingatlanokat megvásárló korábbi bérlők ugyanis jelentős ráfordításokkal végeztek felújításokat az épületeken – mondta Rogán Antal, korábbi V. kerületi polgármester újságíróknak.

2015. január 19. 16:30

Rogán Antal szerint az V. kerületi önkormányzat üzlethelyiség-értékesítéseiből származó bevétel nélkül nem alakulhatott volna ki egy európai léptékű Belváros. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, korábbi V. kerületi polgármester erről hétfőn beszélt újságíróknak az ellenzéki politikusok által vitatott belvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban. Rogán Antal a tájékoztatót egy leromlott állapotú, üresen álló, önkormányzati tulajdonú épületben, a Szent István tér 15. szám alatt tartotta, amelyre – mint mondta – évek óta nem találnak új bérlőt vagy új tulajdonost.

A volt polgármester az ingatlaneladásokról szólva hangsúlyozta: azzal, hogy a kerület tulajdonjogot adott a bérlőknek, lehetővé vált több - rossz állapotban lévő – belvárosi utca, tér és épület önkormányzati rekonstrukciója, a korábbi bérlők pedig jelentős ráfordítással felújították a „végtelenül leromlott állapotú” üzlethelyiségeket, éttermeket, így kialakulhatott „egy igazán nívós környezet”. Ha a bérlőknek nem adtak volna tulajdonjogot, ezek a felújítások nem történtek volna meg – jelentette ki.

Az ingatlanok értékesítési árával kapcsolatban Rogán Antal azt mondta, „nem palotákat adtunk el, hanem mélységesen leromlott állapotú ingatlanokat”. Hozzátette továbbá, hogy a lakástörvény és a polgári törvénykönyv világosan szabályozza, milyen jogai vannak a bérlőknek – például milyen kedvezmény jár nekik –, az önkormányzat pedig ezeket egyetlen bérlőtől sem tagadhatta meg.

Azt is megjegyezte, hogy a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány hatóságai megvizsgálták az önkormányzat döntéseit, rendeleteit, és törvényesnek találták őket. Ehhez képest ma Bajnai pártjának az emberei támadnak engem” – mondta.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2015. január 20. 13:46
Egyébként érdemes megtekinteni ezt a megújulást a váci utcában. Fél év és lehet újrakövezni az egészet, mert úgy szar ahogy van. Semmi alapja nincs. Biztos nem volt elég murva a közgép raktárban. Vagy nem volt elég a pályázati pénz harmada, az anyagokra, mert kb. annyi marad belőle mire a kivitelezőhöz ér. ÉLJEN A PÁRT!!!
forsteandretredjemann
2015. január 20. 11:18
Ez a nyilatkozat is azt látszik alátámasztani, hogy a Fidesznek csak saját magától kell tartania. De attól egyre jobban. Úgy tűnik nem csak a médiahadviselést hanem a korrupiciót és sajnos az arroganciát is egyre jobban megtanulják a ballibektől. Ha így haladnak a dolgok akkor lassan de biztosan saját magukat juttatják a ballibek mellé a szemétdombra.
VakzKommondor
2015. január 20. 10:31
http://index.hu/belfold/2015/01/20/interju_juhasz_peterrel_a_belvarosi_ingatlanugyekrol/
indiáner
2015. január 20. 01:34
Az egész ellenzéki bohócsággal az a baj, hogy nincs egy ellenpélda sem. Csak a vádaskodás, hogy miért éppen ez nyerte meg az adott versenytárgyalást, miért éppen az vásárolhatott meg egy önkormányzati ingatlant. Szembe kéne vele állítani valamit, például hogy korábban kevesebbe került, mert csak az, hogy miért éppen ők, az annak aki kívül van a kibaszott köreiteken, édeskevés. Az kívülről csak a végeredményt látja, hogy kisebb hiánnyal jobban megy az országnak, akkor hát legyen ezentúl is Fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!