Az Ószövetség helyett tanulják majd a holokauszttörténetet a Pázmányon

2015. augusztus 24. 17:08

Ahogy azt májusban a rektor bejelentette, szeptembertől kötelező tárgy lesz a Pázmány minden karán a holokauszttörténet: enélkül senki nem kaphat diplomát. A bölcsészkaron az addig kötelező, Ószövetséggel foglalkozó Bibliaismeret I. elnevezésű tárgyat kivették a kötelező tantervből, hogy legyen hely a holokauszttörténetnek.

2015. augusztus 24. 17:08

Májusban jelentette be Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, hogy szeptembertől a Pázmány minden karán kötelező alapozó tárgy lesz a holokauszt emlékezete című kurzus. 

Az Alfahír most kiszúrta, hogy a bölcsészkaron a Bibliaismeret I. című tárgyat – amely az Ószövetségről szól – a kötelező kurzusok közül a kötelezően választhatók közé tették, így szorítottak helyet a tantervben a kötelező holokauszttörténetnek.

Összesen 508 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. február 20. 12:59
Hát ez pedig így nem lesz jó..ha már muszáj, akkor az Ószövetség MELLETT tanulják. Bár azt hittem, hogy ez utóbbi történelemből már eddig is tanították.
kjkj945
2015. augusztus 29. 13:18
Holokauszt volt. Ahogy most palesztin írtás folyik. Ja arról nem szabad beszélni?
kuc-kuc
2015. augusztus 29. 08:00
Na végre! Már előbb kellett volna a holokauszt történetét oktatni! Most sokkal békésebb és nyitottabb lenne az ország.
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 28. 13:56
Szóval a Pázmány átalakul a tudományos materializmus egyetemévé. Lassan a vallási tárgyak teljesen kimaradnak majd, és mindenfajta napi aktuális tantárgyak (pl. "szeresd a buzit", "utáld a papot, mert úgyis pedofil", "hogyan vetess fel deviza hitelt a tudatlan lakossággal") lesznek az alapképzés oszlopos tantárgyai. KIK VEZETIK A PÁZMÁNY PÉTER (elvileg) KATOLIKUS EGYETEMET??? Ceterum censeo: a zöldhatáron a kerítés nem elég. Tűzparancsot kiadni, golyószórót, napalmot, harci gázt bevetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!