Közvélemény-kutatók: 2014-es eredmény születne egy mostani választáson is

2016. április 21. 12:17

Ugyanolyan eredmény születne „most vasárnap” egy parlamenti választáson, mint 2014-ben – mondta a Nézőpont Intézet vezetője, Fodor Csaba csütörtökön egy budapesti konferencián. Fodor egy újonnan létrehozott, az öt nagy közvélemény-kutató intézet munkáját összesítő portál bemutatóján beszélt minderről.

2016. április 21. 12:17

A 2014-es parlamenti választással közel azonos eredmény születne egy most vasárnapi voksoláson – mondta a Nézőpont Intézet ügyvezetője a Közvélemény-kutatók portál összesítésére hivatkozva a portál által szervezett csütörtöki konferencián, Budapesten.

Fodor Csaba közölte: a kozvelemenykutatok.hu portált azért hozták létre, hogy egy helyen elérhetővé tegyék a havi rendszeres méréseket. Hozzátette, az öt nagy hazai közvélemény-kutató intézet (ZRI/Ipsos, Medián, Nézőpont Intézet, Századvég, Tárki) összesített negyedéves adatai alapján a ciklus felénél azt lehet mondani, hogy a két évvel ezelőtti listás választáshoz hasonló eredmény születne most vasárnap is. 

 Az összegzés szerint egy most vasárnapi választáson a legvalószínűbb listás eredményt nézve a Fidesz-KDNP 46, a baloldali pártok együttesen 24 (az MSZP 13, a DK 8, az Együtt 2, a PM 1), a Jobbik 21, míg az LMP 5 százalékot szerezne. 2014 áprilisában a belföldi listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 44, a baloldali pártok együttesen 26, a Jobbik 21, míg az LMP 5 százalékos eredményt ért el.

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PiriReis
2016. április 21. 17:28
Úgy tűnik letelt a műszak! :-) A "kommenterek" letették a tollat...
PiriReis
2016. április 21. 16:59
"Divide et imperia"! A Fidesz végre felnőtt a feladathoz! A közmédia átfogó birtoklásával(közmédia alatt a mindenki által elérhető tv,rádió csatornákat,és az írott sajtót értem) végre sikerül elérnie a célt. A szavazói nyilván örülnek ennek, az ellenzék fanyalogva nézi,és keresi a gyógyszerét,ellenszerét, de nem találja. Jelenleg a Fidesznek nincs váltó pártja,vagy alternatívája, és két évalatt nem is lehet felépíteni,mert az elözö,hatalmat gyakorló elit/párt nem szánja rá a megszerzett összeget,(amit anno ilyes'célra mentett meg)mert nem látja benne a valódi lehetőséget! Ergo: Csak a fidesz! Ez nem panasz,vagy sírás, nem hozsanna. Csupán egy objektívnek gondolt vélemény.
maanzaad3
2016. április 21. 15:36
Mi több, dolgozni sem. aa strómanok hozzák a lóvét...)))))))))))
Tintamin
2016. április 21. 15:02
Szomorú, hogy ennyien szavaznak egy maffiapártra....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!