Az IKSZ kiállt az Uber mellett

2016. június 04. 13:09

Az IKSZ elnöke arra kérte a kormányt, hogy adja meg a választás szabadságát azzal, hogy megmarad az Uber Magyarországon, a cégtől pedig azt kérte, tartsa be a szabályokat és adózzon. Nacsa Lőrinc szerint az Uber és a taxis szolgáltatás megfér egymás mellett.

2016. június 04. 13:09

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke szerint a kormánynak meg kell hallgatnia a fiatalok véleményét Uber-ügyben és örömét fejezte ki, hogy megindult a párbeszéd a szolgáltató és a kormány között.

Nacsa Lőrinc szombati sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta, Magyarország a kormánynak köszönhetően innovatív, a fiatalok számára rengeteg lehetőséget rejtő ország, és a vezetők hallgatnak a fiatalokra. Ezért azt kérte a kormánytól, adja meg a választás szabadságát azzal, hogy megmarad az Uber Magyarországon, a cégtől pedig azt kérte, tartsa be a szabályokat és adózzon.

Elmondta azt is, szükség van a személyszállítási törvény módosítására, előnyben kell részesíteni a szabad versenyt és meg kell vitatni, hogy a hatósági árnak mennyire van létjogosultsága. Hozzátette: az IKSZ szerint az Uber és a taxis szolgáltatás megfér egymás mellett.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2016. június 06. 14:53
tippelhetek? egy rubovszky unoka megszólalt?
Cukrosleves
2016. június 05. 11:18
A Taxi a tömegközlekedés egyénileg igénybevehető része, megszabott minőséggel, és árral. Nem kötelező mindenknek igénybe vennie, akinek nincs rá pénze az menjen busszal. Akinek nincs pénze buszra, az menjen gyalog, vagy maradjon otthon. Ezt a szektort nem lehet tarifában versenyeztetni mint a világ számos nagyvárosában sem, mert a minőség rovására menne. Szolgáltatásban, gyorsaságban lehet versenyeztetni. A tarifát gazdaságossági szempontok alapján határozták meg. Az Uber nem tud olcsóbb taxi km-ert előállítani, mert az innovatív appja 2x annyi tagdíjat von le, mint amit a taxis befizet. Az Uberes lecsíp egypici mindenhol. Az adózásból, a tárgyi feltételekből, a bejelentett munkaidőből. Igen, a taxisok között is vannak csalók, ezért kell ez az új rendeletmódosítás! A rendszámlevétel, és a jogsibevonás az engédély nélküli taxisokat sújtja. Aki túlszámláz, vagy nincs kártyaolvasója annak ugrik az engedélye...
Cukrosleves
2016. június 05. 11:03
Milyen taxis maffia? Bárki lehet taxis, bárki alapíthat taxistársaságot. Csak be kell tartani a rendeleteket, amik a taxist védik a rabszolgatartók ellen, és az utast is a kiszámítható minőségi szolgáltatással! Itt a rabszolgatartó maffia az Uber, akivel az állam nem tud mit kezdeni, mert a nép előtt elhúzta a mézesmadzagot. Holnaptól én is belekezdek a taxizásba a Skoda Favoritommal. 100Ft lesz egy km. Biztosan jobban fogok megélni belőle mint az Uberes, de leszarom. Menjenek tüntetni, hogy bezzeg nekik feltételeknek kell megfelelni, de én leszarom a kartellezésüket, haladni kell a korral!
kortárs
2016. június 05. 10:42
Ha ez a gittegylet kiállt, akkor ez azt jelenti hogy végre nem a zsírkopasz taxis maffia diktál már a kormánynak, és hamarost lesz szabad verseny? Egy pindurka szocializmussal kevesebb lesz az országban? Komolyan pezsgőtbontok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!