Elsöprő Fidesz-fölény a Nézőpontnál

2017. július 01. 10:53

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint egy évvel a választások előtt a kormánypárt toronymagasan vezet a felnőtt népesség körében. A Momentum 2 százalékon áll.

2017. július 01. 10:53

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint szűk egy évvel a választás előtt egyértelmű fölényben van a Fidesz-KDNP, a kormánypártokkal az előkampány-időszak után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve. Az elemző intézetnek a Magyar Idők számára készült felmérése szerint, amelynek összegzését szombaton juttattak el az MTI-hez, júniusban a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t. 

A kormánypártokkal így a jövő évi választási kampány főpróbája után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve” – írták.

A Jobbik szimpatizánsi tábora 11 százalékos, míg az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki. A kisebb pártok közül a DK 3, az LMP és a Momentum Mozgalom pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt, valamint a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos.

„A legvalószínűbb listás választási eredmények szerint a Fidesz-KDNP 41 százalékon áll, a Jobbik a listás szavazatok 23, az MSZP 15, a DK 5 százalékát szerezné meg. Ezen a bázison az LMP és a Momentum Mozgalom tábora 4-4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párt 3, az Együtt 2, a Párbeszéd és a Liberálisok pedig egyaránt 1 százalékon állnak” – olvasható a Nézőpont Intézet felmérésében. A Nézőpont Intézet személyes közvélemény-kutatása 2017. június 2–18. között készült 2000 ember megkérdezésével.

(MTI)

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. július 02. 17:44
Hogy a fenében lehet a Momentumnak 2 %-a?
formaegy
2017. július 02. 10:20
Botka árnyékkormányt állít fel.))))) Van aki nem röhögi agyon magát? Adjatok már alá egy lovat, lábára térdzoknit, és egy vödör jeges vizet a fejére öntve.)))) Nevetségesebb, mint Mesterházi, meg Bajnai volt.))) Semmi támogatottsága, de eljátssza a császár szerepét.))) Ezzel még semmi baj nem lenne, ha valaki elmebeteg ám legyen. De! Az MSZP valóban ilyen ökrökből áll, hogy hagyják az egész pártot nevetségessé válni, és lemenni pincsikutyába egy diktátor hazaáruló Botka előtt? Ja, majd elfeledtem. A pincsikutya magatartás egyedül amit ismernek... Szerencsétlen barmok.
totyalaci
2017. július 01. 22:19
Nézőpont kérdése. Egy biztos: ha nem lesz legaláb egy oljfa koalició az ellenzék sorai között,akkor nagyon nehéz lezs a fideszklienturára és ámításra alapozott többséget le és meggyőzni. Ügyes,manipulatív ugyanis a taktika: a legyarlóbb és legérzékenyebb dolgokra apellálva van most fidesz többség.Úgymnt: Önzés, gyülölletkeltés,felsőbbrendűség érzésének keltése másokkal szemben,aki esetleg ezekről lemaradtak vola,azoknak a vallás /ál/hazafiság és társai. Nagyon ratkós amúgy.
áfonya
2017. július 01. 21:54
Díjmentessé válnak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak július 1-jétől. Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és ennek a körnek mérsékli vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat, miközben csökkennek az ügyintézési határidők is - jelentette be Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. Egy átlagos méretű családi háznál vagy üzlethelyiségnél mindhárom közműcsatlakozás kialakítása esetén a családok 450 ezer és 1,9 millió forint közötti összeget takaríthatnak meg, a kkv-k pedig akár 2,8 millió forintot is - emelte ki Bartal Tamás. A díjmentesség három szektorra vonatkozik, meghatározott fogyasztási mértékig. A gáz, a villany, valamint az ivóvíz- és szennyvízbekötéseknél a kedvezmény nemcsak az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Ezzel a családok újabb jelentős segítséget kapnak az otthonteremtéshez, és a hatályba lépő intézkedések javítják a hazai kkv szektor versenyképességét is. http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/kozigazgatasi-allamtitkar/hirek/dijmentesse-valnak-a-kozmucsatlakozasok-a-lakossagnak-es-a-kkv-knak-julius-1-jetol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!