Kiállunk Lukácsi Katalin emberi méltósága védelmében

2017. július 11. 17:45

Elítéljük azokat az alpári hangnemű és emberi méltóságban sértő reakciókat, amellyel Lukácsi Katalint, volt tagtársunkat illették az internet széles nyilvánossága előtt.

2017. július 11. 17:45
IKSZ Budapest

„Az IKSZ Budapesti Elnöksége kiáll kilépett tagjának emberi méltósága védelmében

Elítéljük azokat az alpári hangnemű és emberi méltóságban sértő reakciókat, amellyel Lukácsi Katalint, volt tagtársunkat illették az internet széles nyilvánossága előtt, miután bejelentette, hogy részt vesz a Budapest Pride melegjogi felvonuláson.

Katalinnal számos ponton nem értünk egyet. Az LMBT-közösséghez tartozó tagtársainkkal együtt nem értünk egyet azzal, hogy részt kell venni egy olyan megmozduláson, amely időről időre vallásgyalázó provokációnak ad teret, egyértelmű elhatárolódás nélkül. Visszatetszőnek tartjuk kilépésének körülményeit: a volt tagtársai, az őt támogató politikai közösség demokratikus elkötelezettségének, sőt kereszténységének megkérdőjelezését, képtelen módon »pápaellenesként« való címkézését, az IKSZ zsidó-keresztény párbeszéd érdekében tett erőfeszítéseinek egyszemélyben való kisajátítását. Bizonyára a méltatlan támadások visszatetszőségének is köszönhető, hogy mióta Lukácsi Katalin a figyelem középpontjába helyezte szervezetünket, azóta újra nagy számban jelentkeznek közösségünkbe Magyarországért tenni akaró fiatalok.

Meggyőződésünk viszont találkozik volt tagtársunkéval a párbeszéd, a tiszteletteljes és demokratikus vita fontossága, a gyűlöletmentes közbeszéd és általában az emberi méltóság védelme terén. Ezért határozottan elítéljük azokat, akik sértő és agresszív módon támadják »tagtársunkból lett vitapartnerünket«.”

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. július 12. 09:43
Ez a nyilatkozat igazán keresztényi. Felsorolja Lukácsi árulását is. Lukácsi maga a Tündöklő Középszer.
Zalailáma
2017. július 12. 08:57
Lukácsi egy klasszikus áruló, még akkor is, ha köpönyegforgatását lelkiismereti vívódásainak eredményeként, megvilágosodásként is igyekszik beállítani. Árulók esetében pedig nincs bocsánat, önmaguk által eljátszott méltóságuk tiszteletben tartásáról pedig már nem is beszélve. Az IKSZ nyilatkozatában a fölösleges PC-hablatyot olvasva azonban ezen ütköztem meg elsősorban: "Az LMBT-közösséghez tartozó tagtársainkkal..." Ezt most komolyan mondják?! Akkor körülbelül ugyanannyira vegyük komolyan az IKSZ kereszténységét, mint a német CDU-ét?! Itt valamin sürgősen el kellene gondolkodni...
Motoguzzi
2017. július 12. 08:00
http://breitportal.hu/2017/07/07/12-dolog-amit-tudni-kell-vatikani-meleg-orgiarol/
annamanna
2017. július 12. 00:49
Az IKSZ elfelejtett kiállni Jézus és a Biblia és a kereszténység mellett. Az Isten nevét lejárató hamis keresztény mellett, aki ráadásul őket is lejáratta, amellé felsorakoznak. Ezzel csak arról tettek bizonyságot, hogy ugyanolyan ostoba vakegerek, mint Lukácsi, és az Isten dicsősége helyett emberek dicsőségét keresik: Dicsőséget emberektől nem nyerek. De ismerlek benneteket, hogy az Istennek szeretete nincs meg bennetek: Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok. Mimódon hihettek ti, a kik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, a mely az egy Istentől van, nem keresitek? Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van a ki vádol titeket, Mózes, a kiben ti reménykedtetek. Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő. Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek? (János 5:41-47)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!