KSH: A magyarok többsége változatlanul hisz a hagyományos családban

2017. december 22. 12:20

Az utóbbi harminc évben szinte semmit nem változott a magyar társadalom hagyományos családi szerepekbe vetett hite a KSH kutatója szerint.

2017. december 22. 12:20

A magyar társadalom jellemzően a hagyományos családi szerepekben hisz – mondta Makay Zsuzsanna, a KSH Népességtudományi Kutatóintézet tudományos titkára pénteken az M1 aktuális csatornán. 

A kutató szerint ez azt jelenti, hogy a többség még mindig azt gondolja, a férfi szerepe a kenyérkeresés, míg a nőé a gyermekek gondozása és a háztartás vezetése. Hozzátette, az utóbbi harminc évben szinte semmit nem változott az a vélekedés, miszerint a gyermekek 3 éves koráig az anyák maradjanak otthon. Ez a magyar népesség mintegy háromnegyedénél elterjedt vélemény.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. december 26. 08:55
Hát hogyne hinnének, amikor folyton eléjük teszik Andy Vajna és Vajna Tímea családi mintáját.
1120
2017. december 23. 13:15
...az kevés. Gyereket is kéne csinálni a családhoz! "Termékenységi" mutatónk jelenleg (és hosszú ideje) 1,3. Amíg ez nem javul (legalább egy picikét) addig minden további kutatás másodlagos jelentőségű!
Akitlosz
2017. december 22. 22:05
"KSH: A magyarok többsége változatlanul hisz a hagyományos családban" és a fóliasátorban is.
annamanna
2017. december 22. 21:41
Ha a nőnek ez a feladata, akkor ennek a feladatnak az ellátásáért adjanak fizetést. Ha a nőnek ez a munkája, akkor ezért a munkavégzéséért adjanak fizetést. Avagy az anyaság rabszolgaság, hogy a nők pénz nélkül kötelesek végigcsinálni? A nők alsóbbrendű lények, akiknek a munkájáért nem jár fizetség? Mert szülni mindenki tud? Amíg a politika nem hajlandó belátni, hogy ez a probléma gyökere, addig lehet folytatni az ajvékolást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!