Karácsonyék eltörölnék a diákhitel-adósságokat

2018. március 28. 15:09

„A szociális demokrácia mindenki számára meg fogja teremteni a társadalmi felemelkedés lehetőségeit” – ígéri a Párbeszéd párt.

2018. március 28. 15:09

A Párbeszéd közleménye szerint a Karácsony-kormány eltörölné a Diákhitel 2-ből származó adósságokat. Az MSZP-Párbeszéd a kormányváltás után azoknak, akik a tandíjuk fedezésére kényszerből felvették a Diákhitel 2-t, eltörli a tartozását. Sőt azoknak, akik már részben vagy egészben törlesztették adósságukat, a befizetett összeget adójóváírás formájában visszaadjuk április 8-a után – ígéri a baloldali párt.

A párt szerint az Orbán-kormány által bevezetett Diákhitel 2 valójában tandíj, ami nem garantálja sem az egyenlő esélyeket, sem pedig a társadalmi felemelkedést. Az MSZP-Párbeszéd ígéretük szerint éppen emiatt törölné el végleg ezt és mindenki számára lehetővé tenné, hogy az első diplomát államilag támogatott képzésen lehessen megszerezni.

Álláspontjuk szerint Magyarország érdeke, hogy minél többen juthassanak be a felsőoktatásba, ugyanis a diplomások között a legkisebb a munkanélküliség és ők keresik a legtöbbet a munkaerőpiacon. „A szociális demokrácia mindenki számára meg fogja teremteni a társadalmi felemelkedés lehetőségeit” – ígérik Karácsonyék.

(MTI OS)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2018. március 29. 09:50
És a Diákhitel 1. mit vétett? Az lehet, hogy azt másra is lehetett költeni, de csak lehetett és nem biztos. Lányaim ebből fedezték az iskolát , egy kis részt pedig "hazaadtak", hogy élni tudjunk. Külön felhívom rá a figyelmet, hogy ez a Gyurcsány kormány idején volt, ráadásul szintén az ő érájában lett hirtelen fizetős, a az előző évben még nem fizetős iskola. Úgyhogy lassan a testtel főhazugok!
Csigorin
2018. március 29. 09:20
mibol te barom? nem ugy volt hogy Viktorek elloptak mindent? :)
yes_we_can
2018. március 28. 23:44
A nemzeti-szociális?
hátakkor
2018. március 28. 21:46
Ilyen egyszerű. Direktórium! És a proletárgyerekek is bemehetnek a Margitszigetre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!