Új radarokat vesz a honvédség

2020. december 11. 12:40

A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos bejelentése szerint Izraeli technológiát tartalmazó radarokat vásárol a Magyar Honvédség.

2020. december 11. 12:40
null

Maróth Gáspár közleménye szerint az ELM-2084 típusú légtérellenőrző, légvédelmi és tüzérségi felderítő radarok beszerzéséről pénteken írta alá a szerződést Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Stéphane Oehrli, a Rheinmetall Canada Inc. elnök-vezérigazgatója. Hozzátették, az izraeli IAI ELTA cég „aktív fázisvezérelt” (AESA) radartechnológiáját tartalmazó berendezésekkel a honvédség a régi szovjet P-37, PRV-17 és SZT-68U típusú rádiólokátorait váltják le, várhatóan 2022-től.

Közölték azt is, hogy a lokátorok beszerzése mellett ipari együttműködésről is megállapodott Maróth Gáspár és Stéphane Oehrli. „Az együttműködés kutatás-fejlesztési programokat is tartalmaz, amelynek eredményeként további termékeket szánunk a világpiacra” – írta a kormánybiztos.

(MTI)

Címlapfotó: YouTube.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 12. 12:09
"A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos bejelentése szerint Izraeli technológiát tartalmazó radarokat vásárol a Magyar Honvédség." Újabb izraeli kémrepülőgépek tevékenysége várható titkos Moszad akció keretében? Az izraeli radar ki sem fogja mutatni azokat vagy ha igen, akkor baráti gépként. A hadügyminisztérium meg csak néz ki a vízfejéből, mert nem fogja tudni, hogy mi történik.
peter.jordanson
2020. december 11. 16:03
A szocik idején még repcsikkel kellett ideröpködniük a kiválasztottak földjéről. Ma már erre sincs szükség, a Fidesz velük megy az első sorban kézenfogva, önként és dalolva. Még az uszítást csutkára toló orbáni politikai marketinget is egy Finkelstein nevű zsidó buznyák találta ki az igaz kipcsak kurucmagyarnak. A kuruc meg tapsol, ahogy kell. LOL
Magyarok Pásztora
2020. december 11. 14:37
Az oláhok is vásároltak ilyet.
nempolitizálok
2020. december 11. 14:33
Nem mindegy, IMF hitel, vagy minőségi haderőfejlesztés. És akkor jön itt a libsi idióta, hogy azért szavaznak Orbánra mert diktátor vagy apakomplexus, stb. Persze azt nem kérdezi meg magától, hogy ő viszont miért szavaz Gyurcsányékra. Merthogy nem a gazdaságpolitikája miatt, az egészen biztos. Bár van olyan ostoba aki elhiszi, hogy az IMF nem szükségmegoldás volt, gyámság alá helyezés, hanem jutalom, olcsó kamattal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!