Már elkezdték kipostázni az oltási igazolványokat a beoltottaknak

2021. március 11. 06:55

Visszaküldeni az oltási igazolványt a Fővárosi Kormányhivatalnak lehet.

2021. március 11. 06:55
null

Megérkeztek az első oltási igazolványok azokhoz, akik már megkapták a koronavírus elleni vakcina második adagját is – írja az Index a hvg-re hivatkozva. Az oltási igazolványon szerepel a tulajdonos neve, személyi igazolványának és útlevelének száma, az oltás ideje, illetve az igazolvány sorszáma, az viszont nem, hogy birtokosa milyen vakcinát kapott. Van rajta egy QR-kód, amelyen látható a koronavírus stilizált képe.

A hátoldalon magyar és angol nyelvű szöveg szerepel, mely azt írja, hogy csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt érvényes. Az igazolvány nem átruházható. Az okiratot levélben dobja be a postás a postaládába, feladóként a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. neve szerepel a borítékon. Visszaküldeni az oltási igazolványt a Fővárosi Kormányhivatalnak lehet.

Nyitókép: YouTube

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2021. március 11. 10:02
Amikor nagyon nagyot akarnak mondani - valamelyik vakcinagyár reklámjában - akkor 95%-os hatékonyságról kiabálnak. Tehát pl. 6 millió kártyabirtokos beoltottból 5%, azaz 300.000 büszke felsőbbrendű nyugodtan terjesztheti a kórt. Mi lesz, ha egy - tegyük fel - tényleg eredményes oltásnak elmúlik a védő hatása? Senki sem tudja mennyi ideig tart a védelem (ha egyáltalán van), csak abban értenek egyet a tudósok, hogy nem örökké. A jövöbe látó doktorok és politikusok - legjobb esetben is - max fél évvel biztatnak. Mi lesz, ha új, az eddigieknél eddigieknél veszélyesebb mutáns üti fel a fejét, amelyikre nem, vagy csak alig hatnak az eddigi csodavakcinák? A felsőbb kaszthoz tartozó kártyabirtokosok ezek ellenére szabadon garázdálkodhatnak. Most jussanak eszünkbe Müller Cecília szavai, aki a maszkviselés miatti "hamis biztonségérzet" veszélyeire figyelmeztetett. Azóta már a hülye is látja, hogy a - szájat, meg orrnyerget, meg akármit teljes egészében eltakaró - bohóckodás teljesen értelmetlen.
fogas paduc
2021. március 11. 08:17
Helyes.
Falfirka
2021. március 11. 07:48
és akinek nincs útlevele annak mi szerepel rajta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!