Boldogkői Zsolt szerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus-oltást

2021. július 27. 14:37

A mikrobiológus professzor beszélt arról is, ha nem tesszük kötelezővé az oltást, nem fogunk tudni megszabadulni a koronavírustól – írja az ATV.

2021. július 27. 14:37
null

Boldogkői Zsolt mikrobiológus professzor szerint a jó idő végével őszre elképzelhető, hogy berobban az újabb járványhullám. A Spriti Fm Aktuál című műsorában a mikrobiológus professzor felhívta a figyelmet, hogy a nagy átoltottsági aránnyal rendelkező országokban csak a fertőzöttek száma emelkedik, de a halálozásoké nem, és ez különösen igaz a beoltottak körében.

A legnagyobb veszélben tehát a beoltatlanok vannak. 

„Ha csak valami csoda nem történik, akkor csak az oltással fogjuk tudni visszaszorítani a járványt, ezért érdemes lenne – ahogy a magyar kormány is elkezdte, akár több lépésben – kötelezővé tenni azt. Ezt meg kell lépnünk, különben nem fogunk tudni” megszabadulni ettől a járványtól” – jelentette ki a professzor. 

A harmadik oltással kapcsolatban úgy véli, hogy „ugyanazzal a vakcinával nyugodtan lehet oltani és immunológiai szempontból annak sincs akadálya, hogy a harmadik oltóanyag eltérő legyen” – hozzátette azonban, hogy a gyártók erre vonatkozóan még nem tettek ajánlásokat.

Boldogkői Zsolt szerint akik elmúltak 60 évesek, és eredetileg Sinopharm-vakcinát kaptak, mindenképpen kérjék a harmadik oltást,

és ezt javasolja a Pfizerrel vagy AstraZenecával oltottaknak is ugyanezt javasolja.

Vasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – jelentette be György István kedden. A hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon azok, akik már legalább négy hónapja kapták meg a második oltást.

Fotó: Boldogkői Zsolt, Wikipedia

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. július 27. 19:13
A 39 %-os Pfizerről beszéljünk
nemmondom
2021. július 27. 19:01
Elírtam. Kevertem a negyedik hullámmal. Harmadik - emlékeztető - oltásra gondoltam.
nemmondom
2021. július 27. 18:59
Tekintve, hogy családom egyik tagja érintett a kínai oltóanyag anomália kapcsán, mondja már meg valamelyik tudós virológus, hogy 70 éven felüli férfi - kettős kínai oltás után - nem ismerve annak személyére vonatkozó hatását, milyen vakcinát próbáljon meg választani negyedik oltásra.
..--..
2021. július 27. 18:27
-zsoltkom- "kötelezővé kellene tenni a koronavírus-oltást" Ha mondjuk, meghal valakinek a családtagja a kötelezett oltás miatt, tehát olyan jellemző mellékhatás miatt, amiről tudunk, akkor a bíróság dönt-e a hátramaradottak javára? Ki lesz a felelős? Aki kötelezte az oltást, vagy aki gyártotta a vakcinát? És a megítélt összeg ilyen esetben mekkora legyen? 100 millió... 1 milliárd lehet? Egyáltalán elérné a milliós összeghatárt? Mi van, ha olyan a mellékhatás, amit még nem tudunk? Mégiscsak egy nem eléggé kikísérletezett szerről van szó. Még így is necces, hogy „önkéntes” az oltás, mert még mindig emberkísérlet folyik. Most az ember abban a stádiumban van a vakcina elfogadásával, hogy az ellentmondásos tudományos és politikai véleményekből ki-ki a képessége szerint dönt. Még a kormányok is. Legalább előre tisztázhatták volna, hogy ki viszi el a balhét... kinek a költségére, ilyen körülmények között. Kellett volna egy őszinte kockázatelemzés a nyilvánosság előtt, hogy az ember eldönthesse, hogyan akar meghalni. Ez a helyzet semmivel sem különbözik, amikor olyan műtétet végeznek az emberen, amihez kell a beleegyezése. A belegyezéshez pedig információk kellenek, hogy mit kockáztasson az ember. Na ez a rész egy az egyben kimaradt. Ez a beoltás covid ellen a döntésben...ez is betegjog-emberjog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!