Ötmilliót perelt ki az anyuka, akit „ismétlődő szülés veszélye” miatt küldtek el egy állami cégtől

2021. november 30. 20:31

A Magyar Helsinki Bizottság szerint minden szempontból elfogadhatatlan, hogy egy nőt az esetleges jövőbeli várandósságára hivatkozva elküldjenek.

2021. november 30. 20:31
null

Szeptemberben egy kismama munkaszerződését „ismétlődő szülés veszélye” miatt nem hosszabbították meg egy állami vállalatnál, amely eset kapcsán a kismama perre ment. Most a munkáltató és egykori munkavállalója megegyezett a kártérítés összegében, öt millió forintban, amely kiegyezésről már a Magyar Helsinki Bizottság adott hírt a Facebook-oldalán.

A kollégájuk így nyilatkozott az esetről: 

„Minden szempontból elfogadhatatlan, hogy egy munkavállaló nőt az esetleges jövőbeli várandóssága miatt ne alkalmazzanak.

Különösen súlyos ez a jogsértés, mert egy állami szervnél történt és több nő is áldozata lett. Sokat hallunk mostanság népességfogyásról, családvédelemről, babaváró támogatásról meg a nők kötelességéről. De jól látszik, az államnak a saját háza táján is akad tennivalója, hogy a szülő nőket és kismamákat ne érje hátrány.”

Nyitókép: Magyar Helsinki Bizottság Facebook-oldala

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2021. december 02. 10:02
A HR-est kellene jól seggberúgni, aki olyan hülye volt hogy ezt ráirta a felmondásra.
Krupp Skya
2021. december 01. 06:27
Lehet, hogy a Helsinki Bizottság megfogadta Haller Ágnes tanácsát, kicsit lehet hazudni. Azt hogy mi a kicsi, én Heller Ágnes döntöm el.
Krupp Skya
2021. december 01. 06:23
A Helsinki Bizottság az ÁVH meghosszabított ökle, lesújtott. :))))
Lotti
2021. november 30. 23:04
Hát, ahol ilyen vezetés van, jogos a bírság. Aszongyák állami cég (tehát sajnos az én zsebemre is ment). Átszervezés szokott az indok lenni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!