Varga Mihály: Magyarország csökkentette legjobban a béreket terhelő adókat

2022. január 26. 11:44

A miniszter szerint 2022-ben is megőrizhetjük az adócsökkentésben elért első helyünket az uniós országok között.

2022. január 26. 11:44
null

Az Eurostat adatai mutatják, hogy Magyarország csökkentette a legnagyobb mértékben a béreket terhelő adókat az elmúlt évtizedben – hívta fel a figyelmet szerdai Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az idei adócsökkentéseknek része volt a munkáltatói adó 600 milliárd forintos mérséklése is,

ezzel Magyarország 2022-ben is megőrizheti az adócsökkentésben elért első helyét az uniós országok között – tette hozzá a miniszter.    

A bejegyzéshez mellékelt táblázat szerint 2009 és 2020 között Magyarországon 9,5 százalékponttal csökkent az átlagbérre számított adóék, míg a következő legnagyobb csökkenést Románia érte el 6,1 százalékponttal, Portugáliában pedig a legnagyobb volt az emelkedés, 5,0 százalékpont.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kronosz85
2022. január 26. 12:27
Ha feljönne a moslék, akkor aztán megint lehetne fizetni, mint 2009-ben és előtte. Az embereknek javasolt erre gondolni X elhelyezése előtt, mert a politikai elvekkel nem lehet a boltban fizetni. Nem a Zorbánnal fog kibaszni a kedves szavazó, hanem jó helyre teszi a fent említett X-et, hanem saját magával. Nem lenne szerintem túl vidám banki sms, ha mondjuk 40-60 ezerrel kevesebbet kapna az illető jó kis adóemelésnek köszönhetően. Minden magyar családnak elsősorban gazdasági érdeke ez a társaság. Lehet őket ciklus közben köpködni, csak ilyenkor érdemes mindenkinek a saját maga és családjának a megélhetésére is gondolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!