A Pride-ra és a Labrisz Leszbikus Egyesületre hivatkoznak pozitív példaként az ELTE online kurzusának tananyagában

2022. február 10. 16:28

Mindenkit arra kérnek, hogy „legyen türelmes és elfogadó a többiekkel és önmagával” szemben.

2022. február 10. 16:28
null

Érdekes példát talált a Védett Társadalom Alapítvány az ELTE-n. Az egyetem Tanító- és Óvóképző Kara által indított „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” kurzus együttműködési szabályzatát valamint tananyagát vették górcső alá. Az együttműködési szabályzatban kifejtették, hogy

bízunk abban, hogy a kurzus résztvevői nyitottak a tudományos tényeken alapuló szexuális nevelés elveire, így képesek lesznek saját korábbi meggyőződéseiket és hiedelmeiket az ismeretek birtokában felülbírálni”.

Ám elismerik, hogy ez egy hosszabb időt igénybevevő folyamat, így mindenkit kérnek, „hogy legyen türelmes és elfogadó a többiekkel és önmagával.”

Ahol a Pride és Labrisz a jó példa

A szexuális és nemi kisebbségek fejezetnél megemlítették, hogy a megnevezett csoportoknak milyen lehetőségei vannak a társadalmi megítélésük javításának érdekében:

A felsorolásban szerepel a Pride mint az érdekérvényesítési küzdelem egyik lehetséges színtere,

valamint a Labrisz (a Meseország mindenkié című gendermesekönyvet kiadó civil szervezet) és a Szimpozion Egyesület Melegség és megismerés című iskolai nevelési programja is.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. február 10. 22:42
A legdurvább rész: "az egyetem Tanító- és Óvóképző Kara" Így kezdték az USÁ-ban is. Nem kéne hagyni.
nempolitizálok
2022. február 10. 21:49
CEU állami pénzen????
Highlander07
2022. február 10. 20:38
Idióták...
mokány
2022. február 10. 20:16
Ahol a magánvélemény nem magánügy , ott nincs demokrácia. Mindenki annak képzeli magát , aminek akarja . Más megh azt gondol róla ,amit akar . Gondolat , és véleményszabadság nélkül nincs demokrácia .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!