EUobserver: Egy budapesti bírósági ítélet normaként állítja be az LMBTQ-ellenességet

2022. február 04. 10:12

Orbán Viktor kormánya jelenleg is LMBTQ-ellenes hangulatot szít az országban, hogy ezzel is maga mellé állítsa az embereket az áprilisi 3-i választások előtt, írja a lap.

2022. február 04. 10:12
null

A Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött az egyik kormánypárti lapban megjelent cikkel kapcsolatban, hogy az nem sértette meg a Labrisz Leszbikus Egyesület jó hírnevét, amikor a szövetséget pedofilokhoz hasonlította, írja az EUobserver. A bíróság ítélete indoklásában, Orbánnak a homoszexualitást és a pedofíliát összekapcsoló megjegyzéseire hivatkozott.

A Labrisz két évvel ezelőtt kiadója volt egy hagyományos tündérmesék gyűjteményének, amelyet változatos és LMBTQ-karakterekkel színesítettek, ami a kormány és a szélsőjobboldali csoportok ellenreakcióját váltotta ki. Orbán Viktor kormánya jelenleg is LMBTQ-ellenes hangulatot szít az országban, hogy ezzel is maga mellé állítsa az embereket az áprilisi 3-i választások előtt, amely napon népszavazást is tartanak erről a kérdéskörről.

Katrin Hugendubel, az ILGA Europe LMBTQ kampánycsoport érdekvédelmi igazgatója szerint nem csak Magyarországon van azonban probléma az LMBTQ-közösség jogait és megítélését illetően. Románia és Lengyelország azt tervezi, hogy lemásolja a magyar modellt, és hasonló törvényeket terjesztettek elő Szlovákiában is.

(Fotó: MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bkstmsd
2022. február 07. 14:28
"hogy ezzel is maga mellé állítsa az embereket' na álljunk csak meg! Miért erőltetik az lmbtq-t ha így tudják, hogy az "emberek" is utálják ??
ValakiValahonnan
2022. február 06. 12:07
Miért is kellene tapsolni az aberrált hordának?
Horja
2022. február 05. 06:18
Nem értem ezt a sok buzit . A hetvenes evekben buziság még betegség volt . Probáltak gyógyitani is . Lehet , hogy ez is virusok úttyán terjed? A köcsögöket herélni kéne a zacsira úgy sincs szükség.
masikhozzaszolo
2022. február 04. 19:56
Hopá! Ami ami, az az! Nofene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!