Balázs János: Mindig büszkeséggel tölt el hazánk kulturális ismertsége és elismertsége

2022. május 14. 14:54

A zongoraművész tanítványával, Kádár Viktóriával Liszt Ferenc Rákoczi-indulójának négykezes átiratát adta elő Novák Katalin beiktatásán.

2022. május 14. 14:54
null

Joó István írása

A Kossuth téri beiktatási díszceremónián Novák Katalin beszédét rangos kulturális program fűszerezte. Ezen Rúzsa Magdi énekesnő, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az Angelica Leánykar mellett Balázs János a klasszikus zenét képviselte; a zongoraművészt ezt követően egy nyilatkozat erejéig sikerült elérnünk. 

Balázs Kossuth-díjas zongoraművész, egyetemi docens, egyik tanítványával, Kádár Viktóriával Liszt Ferenc Rákoczi-indulójának négykezes átiratát adta elő nagy sikerrel. 

„Magyar művészként a világot járva mindig büszkeséggel tölt el hazánk kulturális ismertsége és elismertsége – vallotta meg Balázs János a Kossuth téri ceremónia után. – Öröm és kitüntetett alkalom volt nekem hazánk köztársasági elnökének beiktatásán képviselnem a méltán világhírű klasszikus zeneművészetet, azaz Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Cziffra György örökségét tovább vinni. Külön boldogság, hogy ezen rangos eseményen egy kiemelkedő tanítványomat is megismerhették, hiszen a jövő zeneművészeinek felfedezése és pályára állítása rendkívül fontos számomra. Novák Katalin köztársasági elnök asszonyt egyébként a Nemzeti Tehetség Program révén ismertem meg, amely szervezet hatalmas segítséget nyújt hazánk fiataljainak! Egyértelmű volt számomra, hogy egy ilyen remek programhoz csatlakoznom kell és mentorként, tanárként vagy zsűritagként szerepet kell vállaljak a tehetségek kiválasztásában, nevelésében és támogatásában. Novák Katalin elnök asszony személye, elhivatottsága, tudása és emberszeretete biztosan körül fogja ölelni elnöki ciklusát, melyhez sok erőt, hitet és szeretetet kívánok!”

Nyitókép: Földházi Árpád fotója
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2022. május 15. 22:53
Kedves János Isten megáldjon!
nyugalom
2022. május 15. 09:29
A pici lanyahoz is gratulalunk! EMBER ez a zseni művész! Koszönjük!
Sulammit
2022. május 14. 17:20
Kedves István! Balázs Jánost az ünnepség után behívták a Hír tv-be is. A család jelentőségéről is kérdezték. Mit jelent számára a család?
Sulammit
2022. május 14. 17:04
Nagyon szép volt! Köszönjük mindkettőtöknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!