EUobserver: Magyarország és az EU már készülődik az év végi leszámolásra

2022. november 18. 13:47

A tét: eurómilliárdok és az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás.

2022. november 18. 13:47
null

Magyarország és az EU közeledik az év végi jogállamisági leszámoláshoz – írta meg az EUobserver. A lap szerint a Magyarország/EU leszámolás tétje eurómilliárdok és „kulcsfontosságú uniós politikák”,

amelyek közül a lap az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást emeli ki egyedüliként.

Mint írták, Magyarországnak szombatig (november 19-ig) kell meghoznia azt a 17 intézkedést, amelyet az Európai Bizottság szeptemberben kért annak előfeltételeként, hogy a korrupcióval és a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt ne függesszék fel a hosszú távú uniós költségvetésből a becslések szerinti 7,5 milliárd eurót.

Nyitókép: Mandiner Archív

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. november 20. 11:02
békét
Kristály
2022. november 19. 11:19
EU-s népszavazást követelünk az EU vezetéssel szemben a gázról az olajról és a többi szankcióról talán még a büntetés formajáról is lehetne szavazni. A halál büntetés lenne a megfelelő hogy többet ne tudjanak ekkorát ártani az embereknek.
Lanter
2022. november 19. 09:36
Szeretnék szavazi az ukán 18 milliárdos hitelröl!!! NEM és mégegyszer NEM és hiába jöttök tárgyalgatni róla NEM A KURVA ANYÁTOKAT
Reszelő Aladár
2022. november 19. 09:01
Gondolom bemutatjuk, hogy az általuk küldött jogszabályi szövegeket megvitattuk, megszavazzuk, kihirdettük, a szabályok által előírt rendelkezéseket pedig végrehajtottuk. Erre ők azt mondják majd, hogy időközben új fejlemények vannak. Például aggódnak majd a bírói függetlenség miatt. Megkérdik majd, hogy miért ment két főbíró a Présemberhez? Mert ha ezt így lehet, akkor nem függetlenek. Ha pedig egy bíró nem független, akkor a többi sem az. Ha pedig egy államban nem független a bíróság, akkor jogállam sem lehet. De mind1. Ukrajna sem kap lóvét és a NATO sem bővül, hacsak nem hoznak másnapra olyan szabályt, hogy Magyarország szavazata nem számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!