Ne dőljön be, ha ilyen SMS-t kap!

2022. december 26. 07:50

Új adathalász SMS kezdett el terjedni.

2022. december 26. 07:50
null

Egyre több telefonra érkezik meg az adathalász SMS, melyben az áll, hogy „Netflix: Legutóbbi befizetését elutasították, kérjük, erősítse meg fizetési adatait, különben fiókját felfüggesztjük”. A rutinosabb felhasználóknak szemet szúrhat, hogy az üzenet hemzseg a helyesírási hibáktól, több helyen ékezeteket, betűket hagytak ki a csalók. 

A csalók minden bizonnyal a felhasználók banki és privát adatait akarják az üzenetben lévő gyanús linken keresztül elérni. Amennyiben ön is kapott ilyen üzenetet, a legjobb, ha nem kattint a linkre, az SMS-t pedig kitörli. 

Fotó: 24
Fotó: 24

A nyitókép illusztráció. Fotó: Wolf von Dewitz / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. december 26. 14:05
Mondjuk ennek csak a Netflix nézők dőlhetnek be.
Falióra tábornok
2022. december 26. 10:31
nem lenne szükség ilyen cikkekre, ha kis hazánk oktatási rendszere többet érne egy vödör szarnál.
csapláros
2022. december 26. 10:16
A netre is jön bőven csomagküldési üzenet, de mivel TUDOM, hogy mit rendeltem, de azt is, hogy gyenge a levelezés jelszó, ezért megnyitás nélkül törlésre kerülnek...:)) Sajnos vannak már olyan hirdetések is már, amelyeket csakis törölni lehet a spam-ek és a promóciók oldalain, de megszüntetni nem...A fontos üzenetekre van még másik két levelezési program.
NullaSalus
2022. december 26. 10:14
Van, akinek Netflix, van, akinek nCore.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!