Így vágtat a havas tájban a lipicai ménes (VIDEÓ)

2023. január 31. 22:39

Lenyűgöző látványt nyújtanak a fehérbe öltözött hegyi vidéken nyargaló lovak.

2023. január 31. 22:39
null

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad osztott meg közösségi videón egy magával ragadó videót, amelyen az látható, hogy az úgynevezett Csipkésen miként vágtat a havas tájban a lipicai ménes.

A Sokszínű Vidék cikkéből kiderül, hogy Szilvásváradon 70 anyakanca és fedezőmének biztosítják

az értékes fajta továbbfejlődését. A jelenlegi lóállomány 250 körül alakul.

A csikók 3 éves korukig Csipkéskúton, a Bükki Nemzeti Park kiemelten védett részén nevelkednek – írja a lap.

Az említett videót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. február 05. 09:26
"....az úgynevezett Csipkésen miként vágtat a havas tájban a lipicai ménes..." "CSIPKÉS", AZ CsipkésKÚT, Jávorkút tőszomszédságában. Ha valaki Bűnkút-ra megy sielni, szerét ejtheti Jávorkút--ott pazar vendéglő és konyha van--és Csipkéskút megtekintésének. Csodálatosan szép helyek. Anno Sára Sándor is ott--pontosabban: ott is--forgatta Huszárik Zoltánnal együtt a Szindbád c. filmcsoda néhány jellegzetes képét. Pl. az ú.n. "Hajnali duhajkodás friss HÓRA PISILÉS-es" képeit--Szindbád-Latinovits-sal és egy félig kapatos kompániával--mely valószinűleg tényleg "jó hangulatban" volt, s nem csak "megjátszottan"!
Hyazinth
2023. február 01. 12:05
A Simon Menyhért születése című Várkonyi Zoltán/Makk Károly-filmben voltak a havas Bükkben vágtázó lovak. Régen jártam már Csipkéskút környékén, pedig szép hely.
Csakislovacska
2023. február 01. 11:26
Egy rendes Világ tisztességes tájékoztatása ilyen hírekről kellene szóljon. Akkor mindenhol béke lenne. Nem olyan bonyolult. Hagyd élni a Világot ember!
Paskai
2023. február 01. 09:25
Aki tartott lipicait, tudja, hogy nincs attól jobb ló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!