Több mint ezer embert bocsát el a Magyar Posta

2023. február 28. 11:05

Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti.

2023. február 28. 11:05
null

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját – közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég az MTI-vel kedden.

Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt. Hozzátették, a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy

az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább,

de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ismertették, a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása.

amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat” – áll a közleményben.

Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése – mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata –, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

(MTI)

Nyitókép: Róka László

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. február 28. 15:16
A nagyon fejlett nyugaton, Stuttgartban feladtak a részemre egy karácsonyi csomagot hibátlan, addig is bevált címzéssel: édesség és pulóver volt benne. 7 hónap múlva érkezett meg, közben Afrikában és Dél-Amerikába is megfordult. A posta alap problémája az, hogy állami vállalat, a bérek és egyéb költségek (legfőképp ingatlan fenntartás) szocializmusban kialakított rendszerének nyomasztó terhét nem tudja megsegíteni az állam. Ugyanis ez tiltott állami támogatásnak számít az EU szabályok szerint. Pedig már régen megtették volna. A postát az a Szarka Zsolt vezette, aki az OTP Bank hitelüzletág kezelését modernizálta/újraszervezte, tehát bizonyítottan jó szervező. A sok kötöttség miatt azonban nehéz itt bárkinek is csodát tenni. A müködtetésben sok újszerű, modern dolgot bevezettek, ezt az elmúlt években látni lehetett. Azonban a fenti korlátok miatti alacsony bér a színvonalra, a magas fenntartási költség visszaüt. Alternatív megoldás a pénzügyi szolgáltatások további bővítése lehet.
Hekimeki
2023. február 28. 14:12
Nem is értem hogy miért van még egyáltalán posta!!! Minden digitális számlabefizetés átutalások ki a faszom küld még levelet e mail SMS Viber bármi más. Csomagküldő szolgálat meg van annyi mint a nyű és sokkal olcsóbb megbízhatóbb mint ez a szar posta. Az embereket sajnálom de a postának már leáldozott legalább 10 éve.....
Akitlosz
2023. február 28. 14:06
Mi az az új posta partneri program? Egyszerűen kiszervezik a dolgozóikat magáncégekhez kevesebb bérért? Sok nagy cég csinálja azt, hogy más cégekkel végezteti el a munkát, vagy úgy kölcsönzi a munkaerőt, mert úgy olcsóbb, mintha a saját dolgozóival végeztetné el.
PiszkosFred
2023. február 28. 13:46
"a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti" Hát basszátok meg érinthetné! Lenne hova fejlődni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!