Hazugság és vérszag

2023. augusztus 14. 16:25

Egy hajléktalan ember halálából kelt hajléktalanellenes gyűlöletet.

2023. augusztus 14. 16:25
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Az állítása egyszerű: hajléktalan ember halt meg, tehát a hajléktalanok a felelősek. Értjük? Egy hajléktalan ember halálából kelt hajléktalanellenes gyülőletet. Azt állítja, veszélyben vannak az emberek Józsefvárosban, mert felújították a köztereket és egyébként is Pikó András… 
Józsefváros amúgy csodás hely, ahol folyamatosan szépülnek a közterek, ahol felújítják a bérlakásokat, ahol évről évre jobb élni! A két szememmel látom, mert én valóban itt lakom… 

A fideszes jelölt azonban – 13 év kormányzás után, amelyből 9 évig a fővárost és a kerületet is a Fidesz vezette – bátran kimondja, hogy a szociális válságért és a közbiztonság állapotáért az ellenzék a felelős. Mindezt pedig ráhúzza egy ember halálára. Azt elfelejti hozzátenni, hogy a kormányzati fejpénzek miatt tömegszállás jellegű a hajléktalanellátás, hogy a rendőrségért a kormány felelős. Azt sem említi, hogy ma kevesebb hajléktalanellátó férőhely van a nyolcadik kerületben, mint a fideszes vezetés alatt. Vagy azt, hogy Pikó Andrásék mennyi pénzzel támogatják a rendőrséget. 

Hazugság és vérszag. Nem véletlenül voltam bent és vitatkoztam novemberben 24 órán át a szociális törvény vitáján! Akkor is elmondtam, hogy ha tovább nyirbálják az embereket védő szociális hálót, még többen fognak az utcára kerülni. Nem érdekelte a fideszeseket. Megszavazták a törvényt. Sokszor elmondtuk és sokszor javasoltuk, hogy a tömegszállások helyett kisebb létszámú intézményekre és Budapesten területileg is jobban elosztott hajléktalanellátásra van szükség. A Fidesz mégsem cselekszik. Sokszor elmondtuk és sokszor javasoltuk, hogy fel kell számolni a végrehajtói maffiát, mert egyre több embert tesznek az utcára. Mégis hatályban vannak a maffiát segítő törvények. Aztán jön a helyi fideszes jelölt, aki 13 év Fidesz-kormányzás után minket hibáztat még a közbiztonság állapotáért is, amiért a kormány a felelős. Még annyit sem tudott kipréselni magából, hogy az elhunyt nyugodjék békében. Csak a hazugság és a propaganda. Pedig egy emberről van szó, aki életét vesztette. Nyugodjék békében.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bors

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sárkány
2024. január 17. 10:45
koszosabb a kerület, mint 4 éve pl a Blaha aluljárót rendbe kellene tenni, rengeteg turista jár arra... kitakarítani és utcazenészeknek lehetőséget adni vö Párizs
Obsitos Technikus
2023. augusztus 15. 09:51
Nem, nem érteni, mit zagyválsz, idióta. A helyedben mélyen kussolnék, és minden nap gyertyát gyújtanék a zsinagógában, hogy még szabadlábon vagyok..
Perczel Éva
2023. augusztus 15. 08:53
Hazugság és vérszag-ez ugye a Szikra és az Antifa röviden jellemezve? Amúgy tegnap olvastam, hogy Bécsben sorozatgyilkos vadászik a hajláktalanokra. Biztosan erről irkál Bandi....
redford-2
2023. augusztus 15. 08:21
Jámbortalan idióta! Te annyira buta vagy, hogy egy ember halálának propaganda célú felhasználásával vádolod a Fideszt, közben észre sem veszed, hogy ömlengsz magatokról egy szerencsétlen ember halálának apropóján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!