Hoppá! Keményen bírálta a migrációt versében a Magyarországról menekülni akaró költő

2023. augusztus 13. 12:39

„Párizsban az arabra – gyarmat gyermekére – sárgán sóhajt a Szajna...”! – áll a liberális költő korábbi művében.

2023. augusztus 13. 12:39
null

Ahogy a Mandineren is megírtuk távozna Magyarországról egy liberális házaspár, a gond csak az, hogy nem tudják eladni 8000 négyzetméteres arborétum-birtokukat. 

Székely László és Gönczi Andrea a 2022-es választások után döntötték el, hogy Spanyolországba költöznek. 

Szerintük az elmúlt tíz évben a politikai árokásás miatt darabokra szakadt a nemzet, 

ráadásul liberális értékrendjük miatt sokan megkérdőjelezik a magyarságukat. De több mint egy éve hiába próbálnak elköltözni, mert nem tudják eladni a Pécs melletti otthonukat, vele a több ezer példányos könyvtárukat és a házat körbevevő arborétumot – tudtuk meg a Telex videójából.

Ezt is ajánljuk a témában

Hát na, most istenem, ki ne értené meg szegényeket, ahogy a milliós birtokukon rettegnek? Hogy is lehetne ezt kibírni? Ki ne vágyna inkább Spanyolországba? Hisz ott legalább nem Orbán van, ugye!  És mennyi-mennyi esetben érezhetett már hasonlót ez az ördögi magyar kormány által kisemmizett nép!” – fogalmazott Forisek Ádám kollégánk véleménycikkében.

Fordulat a liberális házaspár történetében

Hamar kiderült aztán, hogy a történet ennél azért jóval érdekesebb képet fest. Székely László pécsi poéta ugyanis nemrég még korábbi nyilatkozataiban Európa haláltáncáról beszélt. A Kárpátalja nevű lapnak korábban a következőket nyilatkozta:

A másik versciklus magyar kultúránkról szól, s nemzetféltésem érzését is megjelenítem bennük. Sőt nem »csak« nemzetünk, hanem Európa féltését is. Az utóbbi jelenik meg például a műsoromban elhangzott, Európa tánca c. költeményemben, melyben ez a tánc haláltánc. 

Nem lenne szabad megengedni a migránstömegek betelepülését Európába, mert más vallású, más világlátású, más kultúrkörhöz tartozó emberek beáramlásáról van szó, akik nem illeszkednek be a mi civilizációnkba.

Egyébként ezeket a verseket még egy-két évvel a mostani migrációs hullám előtt írtam, és váteszi költeményeknek bizonyultak. De voltak előjelek, hiszen már a mostani migrációs válság előtt is megindult, ha nem is ilyen mértékben, a más kultúrájú emberek betelepülése: a törököké az NSZK-ba már rég, a volt francia és brit gyarmatok lakóié Franciaországba, Angliába, és Olaszországba is beszivárogtak e más kultúrkörhöz tartozó migránsok. Pedig Európának meg kell maradnia keresztény Európának, és vissza kell térnie a gyökereihez.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Forisek Ádám

Mandiner

Idézőjel

Kávéfőzők, milliós arborétumok, színházak – íme a hős mártírok, akik még ezeket is hátrahagyják, csak hogy bemutathassanak Orbánnak!

Felettébb különös videókra bukkantunk

Ezt követően kisebb kutakodás után rátaláltunk egy videóra, ahol az orbáni diktatúrából menekülni akaró Székely László énekli a Ragyogó csillagocska című orosz karácsonyi gyerekdalt – saját fordításban. Most pedig újabb érdekes felvételre bukkantunk, hiszen tudjuk: 

az internet nem felejt.

A videón az látható, amint Székely László Kazinczy-érmes költőnk elszavalja a versét, az Európa tánca című költeményt. Ez az a vers, amiről a Kárpátalja nevű lapnak adott interjújában is beszél, ám ott nem volt olvasható a konkrét költemény. Most viszont meghallgatható a költő Facebook-oldalán. A felvétel egy részlet A Kárpát körút 777. egyik előadásából, és olyan sorok hangzanak el benne, mint:

 

  • „Európa kavarog, gyülevész a népe...”

 

  • „Berlinben török gyerek megvágta magyart rég, mecset mélyén megrekedt örök német vendég”

 

  • „Rómában a feketék – Lampedusa réme – festik meg a Teverét körömfeketére”

 

  • „Párizsban az arabra – gyarmat gyermekére – sárgán sóhajt a Szajna...”

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Székely László videója

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. augusztus 13. 18:01
Hoppá! Orbit ezrével hozza be a gazdasági migránsokat, akik elveszik a magyarok munkahelyeit. Mit is makogott anno erről orbit?
macskusz-4
2023. augusztus 13. 17:59
Száradjon le a fasza.
paater-gregor
2023. augusztus 13. 17:18
Nem kell, Orbán tovább spanoljon: csizmáját szánta rád spanyolhon.
paater-gregor
2023. augusztus 13. 17:06
Nem kell, Orbán tovább spanoljon: tárt karokkal vár rád spanyolhon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!