Orbán Viktor Üzbegisztán elnökét fogadta a Karmelitában

2023. augusztus 19. 18:29

Örömét fejezte ki, hogy a magyar-üzbég stratégiai partnerség egyre több területre terjed ki, és a kétoldalú kapcsolatok fokozatosan bővülnek.

2023. augusztus 19. 18:29
ORB¡N Viktor; MIRZIJOJEV, Savkat

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban munkalátogatáson fogadta Savkat Mirzijojev üzbég államfőt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Orbán Viktor gratulált Üzbegisztán elnökének a júliusi választáson elért győzelméhez. 

Örömét fejezte ki, hogy a magyar-üzbég stratégiai partnerség egyre több területre terjed ki, és a kétoldalú kapcsolatok fokozatosan bővülnek, például az OTP Bank belépésével az üzbég pénzügyi piacra vagy a két fővárost összekötő repülőjáratok beindításával.
Savkat Mirzijojev a tervek szerint részt vesz az augusztus 20-i ünnepségeken, és ellátogat a budapesti atlétikai világbajnokságra is – közölte Havasi Bertalan.

(MTI)

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2023. augusztus 19. 22:29
Mennyi Üzbegisztánnal a magyar külkereskedelem 13 év keleti nyitás után? Kábé nulla?
Pelso j.
2023. augusztus 19. 20:40
Ehetős Odó@: Az viszont nem érdekes, hanem felettébb mulatságos, ahogy ti jó alattvaló módjára tapsoltok pl az ilyen találkozóknak, tehát az olcsó szemfényvesztésnek, a nagy semminek.
Tárkány Álmos
2023. augusztus 19. 20:32
Kiszivárgott, hogy a záróünnepség díszvendége egy obi ugor sámán lesz
Cillei-Ulrich
2023. augusztus 19. 20:29
Ez sem a lipcsikhez jött...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!