Üzlet megkötve: Magyar radarokkal védik magukat a britek

2023. szeptember 13. 20:41

A PGSR-3i Beagle számos előnnyel bír: könnyen hordozható és digitális jelfeldolgozásra képes.

2023. szeptember 13. 20:41

Történelmet ír egy magyar hadiipari cég: mostantól ők védik a brit katonákat a fronton. A brit védelmi minisztérium úgy döntött, hogy egy magyar hadiipari cég eszközeivel kívánja biztosítani a fegyveres erőinek a védelmét– olvasható a Világgazdaságon.

Egy magyar céget választottak a brit védelmi minisztérium beszállítójának – ez derült ki a társaság közösségi médiás bejegyzéséből.

A Pro Patria Electronics Kft. azt írja, hogy ők az alvállalkozói annak a szerződésnek, amelyet az Elbit Systems UK  kötött az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumával földi megfigyelő radarok szállítására. A megrendelés 90 darab PGSR-3i Beagle hordozható földi felderítő radarról szól, további 40 berendezés pedig opcionális tétel. A radarokat a terv szerint jövőre szállítják le – írták. 

A megkötött üzlet sokat nyom a latba, hiszen erről az European Security & Defence (ESD) szakportál is beszámolt, amely meghatározó hírforrás a kontinens védelmi ipari történéseiben. „A brit védelmi minisztérium beszerzése azt a célt szolgálja, hogy az eddigiekhez képest

jobban lehessen támogatni a brit fegyveres erők esetleges frontvonalbeli fenyegetéseinek felderítését”

közölték.

Mit kell tudni a radarokról?

A PGSR-3i Beagle számos előnnyel bír: 

könnyen hordozható és digitális jelfeldolgozásra képes mind a talajon vagy a talaj közelében mozgó célpontok észlelésére, illetve követésére. 

Martin Fausset, az Elbit Systems UK vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy „azzal, hogy immár hordozható megoldást kínálunk közép- és kis hatótávolságú célfelderítéshez, képesek vagyunk segíteni az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumát abban, hogy az elérhető legjobb technológiát használja fel a frontvonalban szolgálók védelmére”.

Nyitókép: propatria-inc

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 14. 01:14
Zjzj, skót találta fel.
Kozmosz
2023. szeptember 14. 01:02
A beagle egy aranyos kis kutyus.
Kybon
2023. szeptember 13. 23:24
Parancsra kolbászol a kényszersorozott katona a méhlegelőn. Radar beméri, az izé megcélozza, a katona szenved még 37 percet és meghal. Hurááá, nagy siker!
Zjzj
2023. szeptember 13. 23:11
Van egy par jokora csusztatas a cikkben…mimagyarok, mialvallalkozok (talan az alvanyzat?) vedjuk meg britanniat…agymosasnak jo…ha jul tudom a britek talaltak fel es alkalmaztak eloszor radart, de meglehet 80 ev alatt elfelejtettek…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!