Amikor valaki azt állítja egy SMS-ben, hogy tartozásotok van felénk, az át... – zseniális videót villantott a rendőrség

2023. november 01. 10:45

„Legyetek óvatosak, ha kaptok egy ilyen üzenetet, ne kattintsatok a linkre és ne fizessetek be semmit! Jelezzétek, intézzük!” – üzente a rendőrség szóvivője.

2023. november 01. 10:45

„Mi is tudunk róla, hogy a rendőrség nevében küldenek nektek SMS-eket be nem fizetett bírságokról, büntetésekről és még ki tudja, mit fognak kitalálni” – fogalmazott legfrissebb, Facebook-ra feltöltött videójában a rendőrség.

Kedves Csalók! Ha így folytatjátok, megtudjuk, hogy hol laktok és olyan....”

– üzente a csalóknak Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője.

Ezt kell tennünk, ha csaló SMS-eket kapunk!

„Szerintetek mi küldünk mi olyan SMS-t, amiben pénzt kérünk tőletek? Biztos, hogy nem. Soha. Sehogy. Egyáltalán nem. Nem fordulhat elő. Nincs az a helyzet” – szögezte le. Hozzátéve, hogy „amikor tehát valaki azt állítja egy SMS-ben, hogy tartozásotok van felénk, az hazugság, csalás, át...verés.”

Szóval legyetek óvatosak, ha kaptok egy ilyen üzenetet, ne kattintsatok a linkre és ne fizessetek be semmit. Jelezzétek, intézzük!”

– kérte a szóvivő. Mint fogalmazott: „azért vagyunk, hogy védelmezzünk titeket az online térben is.”

Mutatjuk a rendőrség remek videóját:

Nyitóképünk csupán illusztráció. Fotó: Mandiner

***

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizokkentido
2023. november 02. 13:48
A rendőrség nyomozása a témában mindössze pedofilokra terjed ki, vagy ha a többi számítógépes bűnözőnél is vannak sikereik az ügyesen titkolják. Ígérgetni még a legócskább politikus is tud.
kizokkentido
2023. november 01. 15:58
Roppant kínos ha visszaélnek a rendőrség nevével. Nem kellene inkább elkapni az elkövetőket?
aszterion
2023. november 01. 14:45
„Kedves Csalók! Ha így folytatjátok, megtudjuk, hogy hol laktok...” Még csak az kéne, hogy megtudják, hol laknak. Akkor intézkedni kellene...
aszterion
2023. november 01. 14:44
Ez mégis mitől zseniális? A tegeződéstől (csendőrpertu) roppant kínos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!