A kormány szeret veszélyesen élni!

2024. január 08. 17:30

Micheal O'Leary 2022-ben nem a megfelelő könyvet postázta Nagy Mártonnak.

2024. január 08. 17:30
Vajda Zoltán
Vajda Zoltán
Index

„Micheal O'Leary 2022-ben nem a megfelelő könyvet postázta Nagy Mártonnak. Némi felmentést adhat az ír úrnak, hogy nem itt él, ezért az Economics for Dummies című könyvről azt hihette, hogy telitalálat, pedig ez tévedés: Nagy Márton ugyanis érti a közgazdaságtan alapelveit, csak nem szereti.

Az idei év alaphangját rögtön megadta január 3-i cikkében, jegyzetében (?) az újdonsült nemzetgazdasági miniszter, aki karácsonyra valószínűleg Rodolfó: Vigyázat csalok! című könyvét kaphatta (ezt a könyvet O'leary nem ismerhette), mert a kalapból olyan sikertörténetet rántott elő, hogy a kedves olvasó csak pisloghatott. Varga Mihály óta tudjuk, hogy a negatív növekedés is növekedés, de ez a tételmondat szintet lépett:

2023-ban a lakosság állampapírokon realizált kamatbevétele elérte a GDP 2 százalékát, minden pénzügyi eszközt beleértve pedig meghaladta a GDP 4,2 százalékát, ami az uniós átlag több mint kétszerese.

Lefordítva ez a következőt jelenti: mivel Magyarországon volt a legnagyobb az infláció és így a kamat, mi fizettük a legtöbb kamatot – hatalmas siker! De nézzük a jó oldalát, legalább kifizették, és hát persze a speciális megtakarítási struktúra miatt ennek a java a haveroknak ment. Kedves oligarchák tessék szépen fogyasztani, jachtokat venni, hadd legyen gazdasági növekedés!”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DANIEL KARMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cillei-Ulrich
2024. január 09. 09:38
Egy háózat embere "haveri körözik". Van ám önbizalom....
Obsitos Technikus
2024. január 09. 09:14
Ritka büdös patkány ez a Vajda elvtárs.
Jose
2024. január 08. 21:35
Az ment a médiában, hogy magyarok "őrjöngve" (hogy a mandi stílusánál maradjak) vásárolták a magas kamatú állampapírokat (pont az infláció miatt). Tehát NEM az oligarchák keresték a legtöbbet, hanem a NÉP. B+, te mocskos indexes hazudozó paraszt! Kapnálak a kezem közé egyszer...
123321
2024. január 08. 20:36
"De nézzük a jó oldalát, legalább kifizették, és hát persze a speciális megtakarítási struktúra miatt ennek a java a haveroknak ment. Kedves oligarchák tessék szépen fogyasztani, jachtokat venni, hadd legyen gazdasági növekedés!”" van még Magyarországon akkora fasz, aki ezt még beveszi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!