A baloldal elvenné a tanárok pénzét

2024. március 19. 06:22

Sok múlik a pedagógusokon, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra.

2024. március 19. 06:22
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: Facebook

„Az elmúlt két évben összességében megduplázódott a pedagógusképzést választók aránya hazánkban. Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar társadalom érintett része megértette és magáévá tette az új életpályáról szóló törvény legfőbb üzenetét, miszerint a gyermekeink nevelésével, oktatásával foglalkozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének egy felelős kormány gondolkodásának középpontjában kell állnia minden időben.

Ha ehhez hozzávesszük azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy azok, akik az elmúlt évek politikai zűrzavarában elhagyták hivatásukat, most egyre nagyobb számban szeretnének visszatérni erre a csodálatos pályára, akkor egyértelműen megbukott a balliberális ellenzék azon törekvése, amivel az oktatás területén szeretett volna káoszt teremteni kormánybuktató lázálmai érdekében. Ettől persze ők nem hagyják abba. Kínjukban már megint ott tartanak, kell-e lexikális tudás a jövő nemzedékeinek, de a legalantasabb húzásuk az az aknamunka, amivel a többlépcsős, nagymértékű béremelést igyekeznek ellehetetleníteni.

Már az is döbbenetes volt, amikor azt próbálták elhitetni, hogy a visszatartott uniós forrásoknak semmi közük a tanárok fizetéséhez. Szerintük a kormánynak ezt meg kell oldani saját belső forrásokból. Majd amikor elkezdtek csordogálni a pénzek, és egyértelművé vált, hogy ennek hatására jóval nagyobb arányú és időben kevésbé elhúzódó béremelésre van mód, akkor azon kezdtek el cincogni, hogy miért csak ennyi, és nem is mindenkinek egyformán. Képesek voltak azt hazudni, hogy az érintettek még közepesre sem értékelik fizetésük rendezését.

De az igazi megrökönyödést az váltotta ki a magyarok józan gondolkodású többségéből, amikor megszaporodtak azok a nyilatkozatok, amelyek már nem is titkolták, milyen büszkék arra, hogy eddig sikerült visszatartani az európai forrásokat. Dobrev Klára, Donáth Anna, Cseh Katalin és társai immár nem titkolják, hanem egyenesen dicsekednek vele, hogy európai parlamenti képviselői mandátumukat arra használják, hogy ártsanak hazájuknak. Kifacsart gondolkodásuk egyenesen hazafias tettnek tartja azt, amit a többség hazaárulásnak.

Az őrület most ott tart, hogy az Európai Parlament be akarja perelni az Európai Bizottságot az Európai Bíróságnál, amiért felszabadított egy részt az eddig visszatartott, egyébként jog szerint nekünk járó forrásokból. Miközben tehát el kellene hárítani egy kitörni készülő világháború fenyegetését, meg kellene oldani az egyre súlyosabb migránsválságot, rendbe kellene tenni az elhibázott szankciós politika miatt lejtőre került európai gazdaságot, egy nem elhanyagolható létszámú csapat idióta azzal kelti maga körül a cselekvés látszatát, hogy tovább próbálja akadályozni többek között a magyar tanárok bérének felzárkóztatását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geza2
2024. március 20. 13:18
"miszerint a gyermekeink nevelésével, oktatásával foglalkozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének egy felelős kormány gondolkodásának középpontjában kell állnia minden időben" Még jó Ottókám, hogy ilyen remek kormányunk van! Írhatnál egy cikket arról a felelőtlen kormányról is, amelyik 2010 és 2023 között lezüllesztette a közoktatást.
Geza2
2024. március 20. 13:15
"a gyermekeink nevelésével, oktatásával foglalkozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének egy felelős kormány gondolkodásának középpontjában kell állnia minden időben" A diplomás átlagbér (ha jól emlékszem) 70-80%-a, ahová a pedagógus bérek majd egyszer eljutnak, az a megbecsülés? Szerintem inkább cinizmus. Ennyiért már lehet találni embert a feladatra. Nem a legjobbakat fogja beszippantani a pálya, akikre szívesen bíznánk a gyerekeinket, hanem olyanokat, akik még éppen megfelelnek az egyre lejjebb szállított követelményeknek.
Geza2
2024. március 20. 13:08
"akik az elmúlt évek politikai zűrzavarában elhagyták hivatásukat" Kedves Ottó! Annyira hihetetlen, hogy valakik azért hagyták ott a hivatásukat, mert nem tudtak megélni belőle? Most, hogy ezen a téren történt némi változás, miért kell azon csodálkozni, hogy visszajönnének?
Csomorkany
2024. március 19. 22:14
Nemá! Eddig a pedagógusok közellenségek voltak. Most mitől lett ilyen fontos a munkájuk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!