„Ha balra fordulsz, gyorsan eltévedsz!” – itt vannak a legütősebb reakciók Magyar Péter tüntetésére

2024. április 07. 09:57

„Legfőbb sértett”, „új Márki-Zay” – így jellemezték többek között Magyar Pétert a szombati performansza után a közéleti szereplők.

2024. április 07. 09:57

Nyitókép: ARPAD KURUCZ / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Ahogy arról a Mandineren is részletesen beszámoltunk, tüntetést szervezett szombat délutánra Budapest belvárosába Magyar Péter. Míg a Guardian lelkes beszámolót közölt a demonstrációról, addig jócskán kapott fricskát is Varga Judit politikai aktorként fellépő exférje.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A tüntetés egyik emlékezetes pillanata az volt, hogy Magyar Péter eltévedt a saját tüntetésén – rossz utcába vezette ugyanis a követőit. Ezen kicsit be is pöccent, nemtetszésének pedig hangot is adott. 

Rossz utcán jöttünk be, ki az a hü...”

– mondta, majd gyorsan elfojtotta a hülye végét, hiszen rájött, a saját Facebook-oldalán hallják, amit mond. 

Erre a tévedésre Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is reagált közösségi oldalán.

Úgy fogalmazott:

Mai tanulság: ha balra fordulsz, gyorsan eltévedsz!”

 

Ezt is ajánljuk a témában

Hont Andrást hidegen hagyták az események

Még ennél is tömörebben fejtette ki a szombat délutáni eseményekről a véleményét Hont András, az Átlátszó újságírója.  Míg számos balos politikus és celeb vonult fel a tüntetésen, és számolt be az ott zajlottakról különböző közösségi felületein, addig a publicista csak annyit írt:

És?”

„Sértett embereket látok a Kossuth téren”

Szentesi Zöldi László ugyanakkor egy hosszabb publicisztikát szentelt a látottaknak és a hallottaknak. Az újságíró Facebook-oldalán azt írta, „sértett embereket látok a Kossuth téren”. Kiemelte többek között Tarr Zoltánt, akiről azt írta, „évekig a református egyház közigazgatását vezette, például összetűzött a zsinati vezetéssel, majd aztán tisztségét feladta, elveszítette, magam sem tudom, majd pedig elhagyta az aktív lelkipásztori szolgálatot”

De ide sorolta Rost Andrea előadóművészt is, „akinek az a fő problémája, hogy Ókovács Szilveszter maradt az Operaház élén”.

A legfőbb sértettnek pedig Magyar Pétert nevezte.

Szentesi Zöldi arra is kitért írásában, hogy „amíg ti szónokoltok, gyűlölködtök, fogadkoztok a Kossuth téren, egyre inkább azt gondolom, valamiféle választ kell erre adnunk. És nem azért, mert sértettek volnánk. Hanem azért, kedves barátaim, mert mi vagyunk többen”

Majd kijelentette: 

Ha tehát elindul a Békemenet, én ott leszek. Ott leszünk: több százezren, félmillióan. 

Szónoklatok nélkül, csendesen ballagva, együtt, egymásért. (...) A parlamentben, az utcán, az országban, mindenütt”. 

„Minél jobban igyekeztek bennünket ellehetetleníteni, annál nagyobb lesz a visszaható erő” – hívta fel a figyelmet a publicista. 

„Egyszerűen a szervezetem tiltakozott”

A közéleti szereplők és újságírók mellett több elemző is kifejtette véleményét az újabb tüntetés okán. Csizmadia Ervin politológus arról írt Facebook-oldalán, hogy „az elmúlt évtizedekben nem volt olyan vezető politikus által tartott (és közvetített) beszéd, amit ne néztem volna végig, az első perctől az utolsóig”. Sőt, általában írt is ezekről a beszédekről – ismertette bejegyzésében. Majd azzal folytatta, „most is ezzel a szándékkal kezdtem neki. De hosszú évek óta ma délután hallottam egy olyan beszédet, amit (...) 

nem tudtam végignézni.

Egyszerűen a szervezetem tiltakozott” – jelentette ki a szakértő, aki posztja végén bocsánatot kért, mivel úgy érezte, hogy ezzel „megszegte a szakmája szabályát”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csizmadia Ervin

Facebook

Idézőjel

Nem is írok róla.

Magyar az „új Márki-Zay”

Lapunknak a Magyar Péter-féle tüntetést Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója elemezte, a politológus kijelentette, hogy Magyar  közéleti tevékenységében

folytatódik az »egy hét, egy hír stratégia«. 

Tovább lebegtet, próbál érdekes maradni, mivel még két hónapot ki kell húznia”

Kiszelly szerint „Budapesten könnyű összehozni ekkora tömeget, ha jól szólítják meg.

Magyar Péter pedig az új Márki-Zay, a remény hordozója az ellenzéki oldalon.

 De semmi újat nem tudott igazából mondani” – húzta alá.

A szakértő végül arra is rámutatt, hogy „Magyar Péternek a tömeg az eszköze, mondván, 

többeket tud mozgósítani, mint a bukott baloldal.

Akiknek a szavazóira a jelek szerint ráhajtott”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­l­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­­á­­r­n­­­a­­­k­­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Patika
2024. április 07. 20:03
Ha nem fordulsz sehova, akkor meg szeletelsz.
oberennsinnen49
2024. április 07. 19:06
cinkegolyó----------- Ezek olyan alapvető kérdések, amelyeket kapásból réghen a kormánynak meg kellett volna kezdenie a rendezéseot. És sajnos nyomait nem látni, sőt, teljes részvétlenséget látni a szociális érzék figyelembevételének.
Borblya
2024. április 07. 15:06
T. oberennsinnen49 A fiatal, aki 25 éves koráig nem fizet adót üljön le nyugodtan oda, ahol nm szól adókedvezményes élö zene, kopogtasson be nyugodtan KaliGeli-hez a közlekedéssel kapcsolatos problémáival. Nyugaton sem talál olcsó állami bérlakást, hacsaknem migránsnak vagy ukrán menekültnek álcázza magát. Azt ugyan nem tudom, hogy mi az a TAO-csapat, de mindenhol rengeteg magyar sportolót látok akiknek szurkolhatunk és én szurkolok is. Nyugdijas 40 év után biztosan ugyan annyit kap százalékban, úgyhogy negy tekergesse már ki a dolgokat. Közösségi terek miatt szintén a Kali Geri az illetékes, ö tesz keresztbe minden fejlesztésnek, tessék ott panaszkodni. Ja! Egy dolgot kifelejtett: Anya! Miért ilyen vacak a caffe latte-m!? Azonnal hozz nekem egy másikat!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!