Kelemen: Egy dologért vagyok felelős, hogy arányos képviseletünk legyen a román parlamentben

2024. április 03. 14:04

Az RMDSZ vezetője nem zárta ki az ellenzékben való politizálás lehetőségét sem a választások után.

2024. április 03. 14:04

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

Kelemen Hunor nemrég interjút adott az RFI-nek, amit a maszol.ro szemlézett. 

Mint fogalmazott, „mély sebeket ejtene a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) esetleges szövetsége azokban a városokban, ahol RMDSZ-es polgármester van”.

Az RMDSZ elnöke bírálta ezt a fajta szövetkezést. „Ez esetben Marosvásárhelyről és Szatmárnémetiről beszélünk. 2012-ben egyszer már létrejött egy magyarok elleni szövetség, és remélem, hogy ez 2024-ben ez nem ismétlődik meg. (...). Egy szövetség, amely csak azért jött létre, hogy szembemenjen a polgármestereinkkel – például Marosvásárhelyen, ahol nem is az RMDSZ színeiben, hanem függetlenként indul a városvezető – azt jelentené, 34 év után is csak egyetlen stratégia van ebben a térségben, ezen a településen: szövetséget létrehozni a magyarok ellen” – mondta. 

A politikus kijelentette, „ez nem stratégia. 

Bízom benne, hogy végül  minden indulónak, minden pártnak korrekt, konstruktív üzenetei lesznek, 

a polgárok pedig tudatosan választhatnak”.

Nem zárta ki az ellenzékben való politizálás lehetőségét sem

Arra a kérdésre, hogy visszatér-e az RMDSZ a kormányzásba, Kelemen nem zárta ki az ellenzékben való politizálás lehetőségét a választások után. 

„Egy dologért vagyok felelős: hogy 

arányos képviseletünk legyen a román parlamentben és a helyi önkormányzatokban,

 hogy európai parlamenti képviselőink legyenek az EP-ben”. 

Végül azt is megjegyezte, hogy „a következő négy évben bizonyára szükség lesz egy koalícióra. Hogy mekkora lesz ez a koalíció, azt majd meglátjuk” – hangsúlyozta Kelemen Hunor. 

 

 

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­y­­o­k­ ­­v­­á­r­n­­­a­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
galancza-2
2024. április 03. 18:47
k.huni és belu marcu pár éve körbe hurcolta Erdélyben a pénzügykutatós őskomcsi lengyi lacát, és közösen büszkén megállapították hogy Magyarországon nagyobb az idegengyűlölet mint oláhéknál, és oláhéknál természetesen sokkal jobb állapotzban van a demokrácia mint M.o.-on. k.hunjiék az elmúlt években brutálisan hozzájárultak a marosvásárhelyi egyetem magyarnyelvű oktatásának megnyírbálásához,és a magyar gimnázium működésének aljas akadályozásához, kolozsvári magyar osztály megszüntetéséhez,stb,stb,stb.......A szomorú az hogy az erdélyi magyarok döntő többsége ezekre szavaz 30 éve fanatikusan.Nem karom bántani,sértegetni az erdélyi átlagmagyarokat,mert rohadt helyzetbe vannak 1920 óta,de azért magukba kéne nézniük. Ettől függetlenül maximálisan egyetértek azzal hogy a Fidesz anyagilag erősen támogatja őket,és egyetértek a kettősállampolgársággal és a m.o.-i szavazati jogukkal.
galancza-2
2024. április 03. 18:37
Az a gond hogy k.huniék nem magyarok, hanem éppen olyan magyargyűlölő kozmolibsikomcsináci patkányok mint fegyőr, donátova, fletó, libás gordi,fletóné, botmixeres kata, sz.csanesz, zazri, listázó marci, puzsi patkány, kislkörmös, cenzor ildi,sörösgyuri,stb....k.huniék az elmúlt 30 évben mindenféle aljas, szekus módszeerekkel, oláh segítséggel szétzilálták az erdélyi magyar politikai életet. 4 évvel ezzelőtt a az oláh cuciáldemokratapárt és a szeku segítségével jutottak be brüsszeli parlamentbe. Dobrudzsában 35000 szavazatot hoztak huniéknak. Mert nagyon jól tudják hogy huniék a legvadabb bocskorosoknál is jobban gyűlölik a magyarokat. k.huni és vezető elvtársai kivétel nélkül bizonyítottan szekusok, és katonaezredesek sok évtizede.És k.huni legjobb ,legbelsőbb, elvtársa, barátja , tanácsadója para bori!.......Mit lehessen erre mondani? 100 évvel ezelőtti bukaresti magyar közmondással élve: "Boldogok vagyunk, mint kövér pondró a kaskaválban!"
mitfizetsky-2
2024. április 03. 17:38
Nem értem, hogy a nagyon okos székelyek miért választanak maguknak zsidó vezetôt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!