Ez lenne a végeredmény, ha most vasárnap lennének a választások

2024. május 07. 06:32

A felmérés szerint várhatóan minden második szavazatot a Fidesz kapja majd az EP-választáson.

2024. május 07. 06:32
War In Ukraine Looms Over Hungary's Parliamentary Elections

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

Nagy arányú kormánypárti győzelem születne, ha most vasárnap tartanák az EP-választást. Derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából. A felmérés szerint, egy hónappal a választás előtt a Fidesz-KDNP listája torony magasan vezeti a mezőnyt – írta meg a Magyar Nemzet.

A felmérés szerint várhatóan minden második szavazatot a Fidesz kapja majd az EP-választáson.

Ezt is ajánljuk a témában

Az utóbbi hónapok belpolitikai viharinak nem sikerült megtörnie a fideszes dominanciát (48 százalék) a felmérés szerint. A második helyen jelenleg a Magyar Péter-féle TISZA párt áll 22 százalékkal. A DK elveszteni látszik az ellenzéken belüli domináns pozícióját. A DK-MSZP-Párbeszéd koalíciója jelenleg a harmadik helyen áll 13 százalékkal. Őket követi a Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal. A baloldali szavazatok közöttük oszlanak meg.

A Nézőpont legfrissebb kutatás szerint a Jobbik és a Momentum minden valószínűség szerint nem fog bejutni az Európai Parlamentbe.

Mindkét párt 1-1 százalékon áll jelenleg a közvéleménykutató szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Forrás: Nézőpont Intézet

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­g­­a­z­­­i n­­i­­m­­­f­­o­­­m­á­n­­­i­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
kissb56
2024. május 07. 14:42
Tök mindegy hogy a moslék hogyan osztozik azon a 8 mandátumon.
Tommaso
2024. május 07. 14:01
Ha ilyen stabil a Fidesz támogatottsága, mert MP nem tőlük vesz el, és a DK zuhan. Akkor a hazug Fdesz-propaganda miért költ közpénz-MILLIÁRDOKAT az ellenfél mocskolására?
Tommaso
2024. május 07. 13:57
POFÁTLANUL HAZUDIK EZ a FELCSÚTI GECI, s mivel van benne gyakorlata, szemrebbenés nélkül teszi. 32 nyugati szövetségesünk van egy, azonos véleményen, Orbán az ellenkezőn. Vajon nem az téved, akivel az autópályán minden más autós szembe megy? 99%, hogy NEM LESZ NATO- OROSZ HÁBORÚ. De ha mégis az 1% jönne be, az Európa közepén lévő országot sem az ISTEN, de még a FIDESZ sem mentheti meg, hogy bele ne keveredjék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!