Progresszió vs. mértékletesség

2022. szeptember 07. 16:17

Azok hirdetik most az – egyébként szükséges – önkorlátozás igéjét, akik évtizedek óta fogyasztásra és kényelemre trenírozzák a nyugati társadalmakat.

2022. szeptember 07. 16:17
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós

„Élj érdekes időkben!” – szól az ősi kínai átok. És valóban, érdekes időkben élünk. A világ, amelyben sokan felnőttünk, melyet megszoktunk, magunkénak érzünk, hamarosan a feje tetejére fog állni. A háborúnak és az érzelemvezérelt szankciós politikának beláthatatlan gazdasági következményei lesznek a hétköznapi életünkre. A woke kapitalizmus és a jóemberkedő progresszió szerelemgyermeke, a fogyasztói társadalom – na meg az előrecsomagolt komfortkultúra – gyökeres átalakulás előtt áll. Az anyagival majd egyenértékű tudatkrízis pedig felszínre hozza, hogy épp azok igyekeznek most magukat altruistának maszkírozni, akik eddig a korlátlan egyéni kibontakozást, a határtalan konzumidiotizmust, a kényelmes élet mindenekfelettiségét propagálták.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!