Ferenc pápa karácsonyi miséje

2013. december 25. 10:25

A fényárban úszó Szent Péter-bazilika már órákkal az egyházfő első karácsonyi miséjének kezdete előtt megtelt.

2013. december 25. 10:25

Azok, akik nem fértek be a bazilikába, a Szent Péter téren levő óriás vetítővásznakon követhették a szertartást. A szentmisét több mint háromszáz bíboros és püspök koncelebrálta Ferenc pápával. 

Az egyházfő legelső karácsonyi homíliája rövidebb volt az elődei által mondottaknál. Rendkívülinek számított a mise során az, hogy Ferenc pápa néma imában letérdepelt, és az egész bazilika vele együtt térdre ereszkedett - papok, hívők és turisták egyaránt.

Ferenc pápa a szentmise kezdetén az oltárnál levő jászolban helyezte el a gyermek Jézus szobrát. A mise végén a szobrot kézbe vette és a Szent Péter-bazilikában felállított betlehemhez vitte.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. december 26. 14:11
Ha az utolsót is visszafordítottad, kapcsold le a villanyt, zárd be a kaput, a kulcsot dobd bele a Styxbe, és robogjál utánuk.
Gombóc XVI. Artúr
2013. december 26. 12:25
Szerintem elég primitív másokon gúnyolódni, de ha neked ez okoz élvezetet, hát egészségedre. Mondjuk sokmindent elmond rólad.
Nosam
2013. december 26. 11:53
A hit a rabszolgák kenyere. A rabszolga nem tudhat, csak hihet. Abban hihetnek a rabszolgák amit megengednek számukra, annyit engednek hinni számukra, hogy a pénz és a tudás bűn. Naná, hogy egy rabszolga csak ebben hihet. A tudás veszélyes, veszélyt jelent a rabszolgatartó urakra, a pénz helyes használatának készsége szintén bűn hát hiszen ha ért a rabszolga a pénzhez, és bűnre való hivatkozással nem tilthatnák nekik mint ez elmúlt 2000 évben, akkor már konkurenciát is jelentenének számukra. Na látod ezt a két dolgot nem engedik egy keresztény hívőnek egy rabszolgának, hogy tudjon, és hogy értsen a pénzhez. Ez tilos a rabszolgának. A rabszolgának még a pénz gondolatát is pokolba kerüléssel és örökké tartó kínzó fájdalommal büntetik rabszolgatartó uraik. Viszont hinniük szabad, csak hinniük szabad, mégpedig abban, hogy a szabadságuk záloga a tudás és a pénzeszköz helyes használata bűn!
Gombóc XVI. Artúr
2013. december 26. 08:23
Neked halvány lila segédfogalmad nincs a hitről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!