Time: Ferenc pápa az év embere

2013. december 11. 15:00

Ferenc pápát választotta az év emberének a Time magazin. A második helyen Edward Snowden, a harmadikon a melegjogi aktivista Edith Windsor, a negyediken pedig a szír elnök, Bassár el-Asszád végzett.

2013. december 11. 15:00

A Time magazin top tízébe a CNN szerint bekerült Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, Miley Cyrus énekes, Barack Obama, Hasszán Rouhani iráni elnök és Kathleen Sebelius, Obama kormányának egészségügyi államtitkára.

Az indoklás szerint Ferenc pápa alázatos ember, kiváló menedzser és a hit embere. Az első nem európai pápa a modern korban, az első dél-amerikai és az első jezsuita. Egyszerűségéről és a szegények iránti elkötelezettségéről ismert. 

A Time szerzői kiemelik, hogy közvetlen elődeivel szemben Ferenc nem egyetemi teológus, és a doktrinális egyház helyett lelkipásztori egyházat szeretne. 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. május 05. 10:48
Nem a Bajnai? Mit szívtok ott, elvtársak?
brabant89
2013. december 27. 19:59
Hát akkor talán elmagyarázhatnád. (Igen, tudjuk, Adolf is volt az év embere 1938-ban a háború kitörése előtt létrehozta Nagy-Németországot Ausztria és Csehország bekebelezésével, Joszif Visszárionovics meg 1939-ben - hogy akkor miért, nem tudom, és 1942-ben, amikor visszaverték a németeket és ellentámadásba ment át a SZU).
brabant89
2013. december 27. 19:59
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_Person_of_the_Year Adolf nem 1939-ben volt az év embere, hanem 1938-ban. "As German Chancellor, Hitler oversaw the unification of Germany with Austria and the Sudetenland in 1938, after the Anschluss and Munich Agreement respectively."
Öreg
2013. december 15. 01:45
Ez a díj annak jár, akivel sokat foglalkozik a sajtó. Szerintem a felsoroltakkal -csak elvileg is- versenyeztetni a Pápát enyhén szólva megalázó: egy adattolvajjal, egy melegjogi aktivistával, és a Szír elnökkel ? Ez utóbbi három teljesítményét- amivel kiérdemelte, hogy a sajtóban szerepeljenek- az emberek többsége elítéli. Kétes dicsőség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!