Az irgalmasság lesz a témája a szombati nagymarosi találkozónak

2016. május 19. 11:59

Május 21-én, szombaton rendezik meg a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek témája idén az irgalmasság. A katolikus fiatalok összejövetelén számos előadás közül lehet válogatni. A napot szentmise zárja. Bemutatkozik számos szerzetesrend és mozgalom.

2016. május 19. 11:59

Május 21-én újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. A találkozó témája az irgalom, mottója: „Boldogok az irgalmasok” - írja a Magyar Kurír.

A nagymarosi találkozó története négy évtizedre nyúlik vissza, amikor Sillye Jenő és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma kaposvári megyéspüspök – és Kerényi Lajos pártfogásukba vettek, és segítettek folyamatossá tenni a találkozók megrendezését. Az országos lelkinap sok határon túli fiatalt is vonz, különösen a közeli Felvidékről.

A találkozó helyszínén egész nap több szerzetesrendet, ifjúsági szervezetet, lelkiségi mozgalmat, illetve programot (Jó Pásztor Nővérek, Katolikus Ifjúsági Mozgalom, szaléziak, Kovászoló, Emberhalászok, Mária Rádió, Mária Út, Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület, pálos nővérek, szegedi Szent Imre Szakkollégium, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola) bemutató standok várják az érdeklődőket.

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó részeként 1989 óta szervezik meg a Gyerekmarost, a fiatalabbak és a gyerekek lelkinapját, amelyen évről évre közel nyolcszázan vesznek részt, korosztályok szerint öt altáborban.

A nagymarosi levélt a rendezvény honlapján lehet elolvasni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!