Két év múlva vezetnék be a 9. évfolyamot

2017. március 06. 15:13

A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés – mondta az oktatásért felelős államtitkár.

2017. március 06. 15:13

Palkovics László elmondta, a kormány tervei szerint a plusz egy évfolyamot az óvoda és az általános iskola közé illesztenék, tehát az „alapozó szakaszban”, mintegy „előképzőként”jelenne az meg, ugyanakkor a szakmai vita erről is fog szólni, hogy hova illesszék be a plusz egy évfolyamot.

Az államtitkár kitért arra, hogy a 9. évfolyam bevezetésének sokféle vetülete van. Ezek között említette a pénzügyi források emelését, a pedagóguslétszám növelését, valamint a pedagógus-továbbképzés számának emelését is.

A 9. évfolyamot a 2019-es tanévtől vezetnék be.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. május 28. 15:18
Nem kell! Amit nem tanul meg valaki 4 év alatt, az tanulja meg 5 év alatt, azaz BUKTATNI IS KELL!!!!!
rosszkutya
2017. március 07. 17:28
Nem indít társadalmi konzultációt arról, hogy hány évig járjanak iskolába a diákok, de társadalmi konzultációt indít arról, hogy hogyan buszozzanak. Normális?
Geczy Zsolt
2017. március 07. 10:01
Ember, az óvodai 3 (4) év a kevés.
paro
2017. március 07. 10:00
Aki tanít, az évtizedek óta tapasztalja, hogy egyre több a magatartászavaros, koncentrálni nem tudó, érzelmileg sivár, nehezen motiválható, tanuló. Mindez a hagyományos család szétesésére, a szülők felelősségének hiányára vezethető vissza, aminek persze szintén megvan a maga oka. A lényeg, hogy az államnak valahogy rendezett körülmények között nagyobb felelősséget kell vállalni, hogy ezeknek a gyerekeknek is esélyt adjon. Erre az egyik eszköz lehet a 9 évfolyamos iskola, mint ahogy az a 3 éves kortól kötelező óvoda. Ezek sem csodaszerek, de talán valami esélyt adhatnak a családi inkompetencia miatt már fogantatásuktól szinte elveszett gyerekeknek. És nekünk, hogy ne kelljen őket és az ő nagyszámú gyerekeiket is halálukig eltartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!