Perintfalvi Rita Jaksity György beszédére: Ébred Magyarország, ez az!

2022. július 27. 17:28

Az LMBTQ-párti katolikus teológus szerint „rendkívül fontosak az ilyen kemény megszólalások”.

2022. július 27. 17:28
null

Lapunk is idézte Jaksity György közgazdászt, aki a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztóján mondott beszédet. Mint ismert, Jaksity „betegnek” nevezte Magyarországot és egyben beleszállt az Orbán-kormányba is.

Szavait több baloldali megmondó ember is kitörő örömmel fogadta, többek között Perintfalvi Rita is, aki egy egész bejegyzést szentelt annak, hogy reagáljon a diplomaosztón elhangzottakra.

A katolikus teológus bejegyzését azzal kezdte, hogy „ÉBRED MAGYARORSZÁG, ez az!!!!”

Majd azzal folytatta, hogy

Ezért rendkívül fontosak az ilyen kemény megszólalások. Itt az idő!!!” – húzta alá.

Ezután azt a kérdést tette fel, hogy vajon „hamarosan kidolgozzák a »Szájkosár törvényt«?”

„Harcoljanak ki valós demokráciát az országban”

Mindezek után idézett Jaksity György nagy visszhangot kiváltott beszédéből. Mint ismert, a közgazdász a Corvinus diplomaosztóján arra szólította fel a végzősöket, hogy „harcoljanak ki valós demokráciát az országban”.

„Igen, Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve. Nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzéke, az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója, elakadt a hatalmi ágak szétválasztása, a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Európai Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére. (...)

Ezt követően a végzősöknek címezve azt mondta, az ő feladatuk lesz az elkezdett rendszerváltás végleges befejezése, valós demokrácia kiharcolása, az ország dohos, áporodott, betegségeket hordozó levegőjének megtisztítása, kiszellőztetése, a XX. század szégyenteljes ideológiai gúnyáinak szemétdombra vetése. Magyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése. agyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése. Ehhez nem elegendő jól képzett szakemberekké válni, ehhez jó embernek kell lenni”

– idézte Perintfalvi Rita Jaksity Györgyöt.

Kapcsolódó tartalom:

Ki is az a Jaksity György, aki „beteg demokráciának” nevezte Magyarországot?
A közgazdász a Corvinus diplomaosztóján élesen bírálta – többek közt kleptokráciának is nevezte – a jelenlegi politikai berendezkedést. Bővebben...

Nyitókép: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemtudommegállni
2022. július 29. 14:17
2010.
Rizsa
2022. július 28. 14:39
Már felébredt Azért lett ismét 2/3 -ad.
csulak
2022. július 28. 13:50
SOHA TOBBE BALOLDALT ! ez Magyarorszag ebredese !
Brandon the great Negro
2022. július 28. 08:24
Perintfalvi reakciója a Jaksity kirohanásra külön külön is önmaguk cáfolata. Pazar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!