A jövő elkezdődött – jönnek a mesterséges intelligencia napjai a Mandineren

2023. január 30. 09:41

Mielőtt az újságírók munkáját, és netán az önét, kedves olvasó, elveszi a mesterséges értelem, cikksorozatba kezdünk a hirtelen a közbeszédbe és a nagy nyilvánosságba berobbant AI kérdésköréről. Midjourney, deep fake, ChatGPT és a többiek – tartsanak velünk az elkezdődött jövőbe!

2023. január 30. 09:41
null
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

A mesterséges értelemmel való kísérletezések évtizedek óta folynak a világ vezető kutatóintézetében, ismert és ismeretlen célokkal. A deep fake és a chatrobotok világa is már velünk van egy ideje. Az elmúlt hónapokban viszont nagyon gyorsan áttörte a nagy nyilvánosság falait az önmagát egyre inkább fejlesztő, egyre izgalmasabb és egyre ijesztőbb eredményeket produkáló AI-projektek világa.

Lapunk a napokban cikkek sorában fogja bemutatni a legaktuálisabb fejleményeket az AI-világból, a Midjourney-művészettől a deep fake új vadhajtásain át a világmegfejtő ChatGPT-interjúkig.

Elkezdődött a jövő. Tartsanak velünk!

 

„Anya! Apa! Kész a házim!" - felforgatja az oktatást és „roppantul növeli" a pedagógusok terheit egy mesterséges intelligenciára épülő program

„Brutálisan nehéz időszak jön a tanároknak" és egyes szakmáknak: a mesterséges szöveggeneráló programok alapjaiban forgathatják fel azt, amit ma az oktatásról és a mesterséges intelligenciáról gondolunk. Ráadásul úgy tűnik, a Microsoft most készül beszállni a ChatGPT fejlesztésébe mintegy 3800 milliárd forinttal...

 

Elszabadult a mesterséges intelligencia: már napi 10 millió felhasználója van a ChatGPT-nek

Újabb rekordot döntött meg az OpenAI által fejlesztett szövegalkotó robot, a ChatGPT - olvasható a HVG cikkében . A portálon azt írják: a mesterséges intelligenciával megtámogatott szoftver az első rekordját akkor könyvelhette el, amikor az indulása után csupán 5 nappal már 1 millió felhasználója volt, most pedig már ott tart a dolog, hogy az Instagramot is sikerült leköröznie.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. január 30. 23:35
Nem köll! Bőven sok ez a rakás ződszoclibsi omniscient troll is !!!! :-DDDD
SzkeptiKUSS
2023. január 30. 18:40
Ha elfogadjuk, hogy a tudatunk anyagi termék, példakövetés,, tanulás okán létezik a meglévő készsége akkor senkinek ne legyen kétsége, hogy a MI programok folyamatos lépések egy testnélküli intelligencia felé, amelyik sosem hal meg, hanem folyamatosan fejlődik felhasználva a létrehozója felhalmozott tudását.
Igazszó
2023. január 30. 17:19
Nincs semmiféle MI. Olyan hardver és szoftver termékek vannak, amelyeket emberek készítenek, terveznek, hagynak jóvá, ők többé-kevésbé intelligens emberek. Számítógép még nem tervezett, nem is készített ember nélkül - számítógépet, programot, bármit.
rókabácsi
2023. január 30. 15:35
ami az emberiség pusztulását fogja hozni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!