Ferenc pápa: Európának nem szabadna bűnözőt látnia a migránsokban

2016. május 06. 19:33

A katolikus egyházfő a Károly-díj átvételekor elmondott beszédében azt is mondta: olyan Európáról álmodik, ahol nem bűn migránsnak lenni, ahol ez inkább egy felhívás az emberi méltóság biztosítására.

2016. május 06. 19:33

Európának nem szabadna bűnözőt látnia a migránsokban, jelentette ki Ferenc pápa az európai Károly-díj átvételekor a Vatikánban. A katolikus egyházfő beszédében úgy fogalmazott: „Egy olyan Európáról álmodom, amely gondoskodik a gyermekekről, testvéri segítséget nyújt a szegényeknek és azoknak a jövevényeknek, akik mindenüket elvesztették és menedéket kérnek. Egy olyan Európáról álmodom, ahol nem bűn migránsnak lenni. Ahol ez inkább egy felhívás az emberi méltóság biztosítására.

Ferenc pápa beszélt arról is: a kontinensnek változtatnia kell a gazdaságpolitikáján; szerinte egyenlőségre törekvő gazdasági modellre van szükség, amely nem csak keveseket szolgál. Úgy vélte: el kell indulni a szociális gazdaság felé.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt mondta: a Vatikán 12 migráns befogadásával – akiket Ferenc pápa hozott magával a leszboszi menekülttáborból – népességarányosan minden uniós államnál többet tett a menekültekért.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2016. szeptember 23. 20:50
"Európának nem szabadna látnia migránst." akkor csukd be a szemed. lol.
szeekely
2016. szeptember 23. 20:50
kedves akitlosz, az en papam a romai papa, akit ferencnek hivnak. ha a tiedet masnak hivjak, akkor te nem vagy katolikus. innentol fogva azt mondol amit akasz. lol.
szeekely
2016. szeptember 23. 20:50
na latod, akkor keresd azokat, akik gazdasagi es politikai eszkozkent hasznaljak fel oket. a bevandorlo aldozat, ezeknek a bunozoknek az aldozata. ezert embertelenseg meg nekunk is belejuk rugni. ferenc papanak tokeletesen igaza van.
szeekely
2016. szeptember 23. 20:50
"Gondolkodás nélkül szaporodják szét világukat." lol. ezt mashol eleteronek es biologiai potencialnak hivjak. europa pedig rohadt sok gondolkodas aran teszi az ellenkezojet: beszuntetei a szaporodast es onkentesen kipusztul. csak magara vethet. lol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!