Brexit: a Toyota és a BMW is kilátásba helyezte üzemeinek áttelepítését

2019. március 05. 15:32

A Toyota és a BMW is fontolóra venné nagy-britanniai gyártókapacitásainak áthelyezését más EU-tagállamokba.

2019. március 05. 15:32

A Toyota és a BMW is fontolóra venné nagy-britanniai gyártókapacitásainak áthelyezését más EU-tagállamokba, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás életbe lépése nélkül szűnne meg.

Johan van Zyl, a Toyota európai igazgatója a BBC televíziónak kedden kijelentette: a cég a brit kilépés (Brexit) után is a jelenlegivel azonos szabályozói keretrendszert szeretne látni az Egyesült Királyság és az Európai Unió kereskedelmében.

Arra a kérdésre, hogy a közép-angliai Derby közelében működő Toyota-gyár a jelenlegi termelési ciklus kifutása után bezárhat-e, van Zyl úgy fogalmazott: ha a Brexit hosszú távú hatásai nagyon negatívak, akkor ez is a lehetőségek között lenne.

Peter Schwarzenbauer, a BMW igazgatótanácsi tagja a Sky News brit hírtelevíziónak kedden kijelentette: ha a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnik meg, a cégnek „legalábbis meg kellene fontolnia" a Mini típuscsalád angliai gyártásának áttelepítését máshova.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2019. március 05. 19:35
Kivárnám, hogy mi lesz Trump EU-s autóexportot sújtó vámtervezetével. Még az is lehet, hogy egy angliai gyárral jól járnak.
Világpanoráma
2019. március 05. 16:10
Putyin dekrétummal felfüggeszti az INF-szerződést: https://vilagpanorama.hu/2019/03/05/az-uj-nuklearis-fegyverek-utjanak-kiepitese/
balbako_
2019. március 05. 16:08
Nálunk van még helye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!