Csak annyi unió legyen, amennyire szükség van

2019. október 02. 10:13

„Az EU legsürgetőbb feladta, hogy az európai egység egy olyan modelljét alakítsa ki, amelyben egy erős, de szigorú korlátok közé szorított föderális központ együttélése valósul meg egyenlően erős nemzetállamokkal, amelyek megőrzik autonómiájuk legnagyobb részét.”

2019. október 02. 10:13
Federico Ottavio Reho, Mikuláš Dzurinda

"Ez az európai egység nem jöhet létre egy centralizált, államszerű struktúrában, amelyről sok eurofil álmodik, és amelyet az euroszkeptikusok megvetnek.

A közelmúltbeli válság tisztázta, hogy jelenleg csak a nemzetállamok rendelkeznek elegendő legitimációval arra, hogy – többek között - gazdasági, szociális és migrációs szakpolitikai kérdésekben döntsenek.

Az EU legsürgetőbb feladta, hogy az európai egység egy olyan modelljét alakítsa ki, amelyben egy erős, de szigorú korlátok közé szorított föderális központ együttélése valósul meg egyenlően erős nemzetállamokkal, amelyek megőrzik autonómiájuk legnagyobb részét."

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. október 22. 02:31
Szerintem egyre sincs szükség (ráadásul az USÁ-t is beleértve) :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!