Orbán: A gender egy ideológiailag motivált kifejezés

2021. május 07. 18:28

A kormányfő leszögezte: Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg.

2021. május 07. 18:28
null

Magyarországnak saját szociális modellje van, a teljes foglalkoztatottságra összpontosít, amelyhez már így is nagyon közel áll – fogalmazott a miniszterelnök a portugáliai Portóban érkezéskor tett nyilatkozatában, ahol pénteken kezdődött az EU szociális csúcstalálkozója.

Magyarország munkaalapú társadalmat hozott létre

Orbán Viktor a többi között arról is beszélt, hogy Magyarország munkaalapú társadalmat hozott létre, amely teljes foglalkoztatottságra, erős családpolitikára, a hazai össztermék (GDP) 5 százalékát kitevő családtámogatásokra épül.

A rendszerünk jól működik, készen állunk arra, hogy megosszuk másokkal a vonatkozó tapasztalatainkat”

– emelte ki a kormányfő.

Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszterelnök kijelentette: Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg. Keresztényként számára egyedüli problémát a gender, mint ideológiailag motivált kifejezés használata jelenti. A kifejezés jelentése tisztázatlan, valahol a nő és a férfi megjelölés között mozog – közölte.

Aláhúzta: Magyarország nem kívánja összekeverni az ideológiai vitákat a nők és a férfiak közötti egyenlőség melletti szilárd elkötelezettséggel.

Ezért a nemek közötti egyenlőség kifejezés helyett, a nők és a férfiak közötti egyenlőséget hangsúlyozza.

„Ez, a keresztényi megközelítés azonban mindig elutasításra talál” – tette hozzá Orbán Viktor.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. május 09. 14:53
Elfáradok annyi ideológistát termel ki a net. Ijesztő, hogy már érvelni sincs kedvem. Lassan úgy érzem mindig ugyanoda jutunk és csak a vér tisztítja meg a világot az idiótáktól. Az emberek végtelen jólétre és szabadságra való vágyódását használja ki minden kommunista gyökerű "vallás", a liberalizmus is. Mivel vallássá válik, nem lehetséges ész érvekkel megoldani az ellentéteket. Ilyen a világ, nincs más út.
MayorAnna
2021. május 08. 12:03
Utolsó mondatát nem tudom értelmezni.
Zokni
2021. május 08. 10:17
,,Orbán: A gender egy ideológiailag motivált kifejezés,, Hát, ha igen, akkor ez pláne igaz: ,,Zokni: A nemzet egy ideológiailag motivált kifejezés,,
silenceCZ
2021. május 08. 08:33
nem hiszem el, hogy ezt magyarázni kell... és még akkor sem értik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!