Az ukrán parlament megszavazta a civilek lőfegyverviselésének engedélyezését

2022. február 23. 17:36

„E törvény elfogadása teljes mértékben az állam és a társadalom érdekeit szolgálja” – fogalmaztak a törvénytervezet szerzői.

2022. február 23. 17:36
null

Az ukrán parlament szerdán megszavazta a civilek lőfegyverviseléséről szóló törvényjavaslatot – írja az AlJazeera az ukrajnai helyzetet tárgyaló hírfolyamában. Az ukrán parlament első körös döntése alapján a törvény engedélyezi az ukrán állampolgárok számára a lőfegyver viselését és az önvédelmi tevékenységet.

E törvény elfogadása teljes mértékben az állam és a társadalom érdekeit szolgálja

– fogalmaztak a törvénytervezet szerzői, hozzátéve, hogy a törvényre az „Ukrajna polgárait fenyegető veszélyek és veszélyek” miatt volt szükség.

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2022. február 24. 15:57
Ez nagyon de nagyon nem jó döntés. Gondoljunk csak bele: egy Ukrán civil rá lő az oroszokra. Hogyan fognak ők reagálni. Szinte biztos kő kövön nem marad a környéken. Ezzel a döntéssel még rosszabbra fordulhat a helyzetük hiszen beindulhat a polgárháború. Elkezdődik a kisebbségi nemzetek zaklatása. Nem beszélve arról, hol fognak ezek a kiosztott fegyverek landolni?
VeJoLa
2022. február 24. 15:21
Csak az rosszabb annál, ha egy színész egy ország első embere, ha az Biden bábja.
Box Hill
2022. február 24. 13:57
Most meglátjuk, hogy az ukrán óvodások elverik-e az oroszokat úgy, mint a magyar óvodások 56-ban.
u.cserkész
2022. február 24. 10:56
Nemrég egy ukrán katona 5 társát lőtte le, ki tudja miért. Ezek a hülyék majd jól lelövöldözik egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!