Bővül a NATO: nyáron akarnak csatlakozni a svédek és finnek

2022. április 11. 07:49

Ezzel 32 tagúvá bővülne az észak-atlanti szövetség.

2022. április 11. 07:49
null

A brit Times szerint Finnország júniusban nyújtja be a csatlakozási kérelmét a NATO-hoz, ahová nemsokkal később Svédország is követi majd. Ezzel 32 tagúvá bővülne az észak-atlanti szövetség.

A NATO külügyminisztereinek egyik brüsszeli tanácskozásán már szóba került a két ország csatlakozása, akkor egy névtelenségét kérő diplomata azt nyilatkozta, hogy az ajtók nyitva állnak, csak a két ország szándékain múlik a dolog.

Nyitókép: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 20. 12:45
Megint csak az a kérdésem, hogy vajon mi lenne az USA első lépése egy orosz-kínai-kanadai-mexikói katonai szövetség létrejötte esetén? Csak semmi hirtelen mozdulat, mert kénytelenek leszünk szankciókat hozni ellenük és befagyasztani az amerikai állampolgárok és cégek vagyonát.
nebulo15
2022. április 11. 14:17
Európa tragédiája, hogy nincs egyetlen vezető aki a NATO (tulajdonképpen a szemét USA) és Oroszország közötti feszültség mérséklésére próbálkozna, bedobná a köztudatba példának okán a nevezzük "Korlátozott NATO tagság" gondolatát. Ez utóbbin mit értek ? Maximális védelmi garancia a "Korlátozott NATO tagságú" országok részére, de nem telepít az USA rakétákat, nincsenek nagy létszámú hadgyakorlatok a területükön, etc., egy ilyen békát még Putyin is lenyelne .....
WWIII.
2022. április 11. 13:24
Igen ezen az úton kell nyomulni, ez vezet az atomháborúba. Már lehet lassan csomagolni, irány Dél-Amerika….. Paul Craig Roberts Ronald Reagan volt helyettes pénzügyminisztere április 8 -án ezt írta: ’’Nukleáris háború a horizonton. A tények elismerésének alkalmatlanságának miatt, az őrült hajsza a nukleáris háborúba nem állítható le. Néhány olvasó kérdezett hogy Oroszország miért tekinti Finnország tagságát a NATO-ban mint provokáció. Ugyanazon okból amiért Ukrajna tagsága is provokáció: USA rakétabázisok Oroszország határán. Az Egyesült Államoknak jelenleg nincsenek hiperszonikus rakétái, de előbb-utóbb lesz. Ilyen rakéták Oroszország határain 3 - 4 perc alatt elérhetik Moszkvát, egyértelműen egzisztenciális fenyegetés. Finnországgal együtt, Washington bázisokat akar Svédországban és a Balti államokban, de már vannak rakétabázisai Lengyelországban és Romániában.’’ A teljes cikk Angol nyelven itt folytatódik: https://www.paulcraigroberts.org/2022/04/08/as-facts-cannot-be-acknowledged-the-insane-drive-into-nuclear-war-cannot-be-stopped/ Német nyelven itt: https://www.pi-news.net/2022/04/paul-craig-roberts-ein-atomkrieg-ist-am-horizont/
Phm045
2022. április 11. 13:08
Hülye, hülyébb, leghülyébb.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!